2020-06-17 20:15:00
Shell IONITY
Shell IONITY
Zdroj: Shell

Na Slovensku otvorili prvú nabíjačku IONITY. 2 miesta s výkonom až 350 kW

Prvá ultrarýchla nabíjačka IONITY na Slovensku vznikla pri Senci na čerpacej stanici.

Spoločnosť SHELL Slovakia, s.r.o., v spolupráci s operátorom siete ultrarýchlych nabíjacích staníc IONITY otvorila na Slovensku prvú vysokovýkonnú nabíjaciu stanicu IONITY pre elektromobily. Ide celkovo o tretiu ultra-fast nabíjačku IONITY na čerpacích staniciach Shell v strednej a východnej Európe, ktorá dokáže nabíjať výkonom až 350 kW. Cieľom je inštalovať do konca roka 2021 spolu 280 IONITY dobíjacích miest

pre elektromobily na 60 čerpacích staniciach Shell pri hlavných diaľničných ťahoch
v 10 európskych krajinách.

Senecká ultrarýchla nabíjačka je celkovo tretia v strednej a východnej Európe po dvojici staníc, ktoré Shell s IONITY otvorili úvodom roka na diaľnici M7 v Maďarsku.

Výhodou ultrarýchlej technológie IONITY na čerpacej stanici Shell Senec je maximálny výkon každého dobíjacieho miesta. „Technológia nabíjacej stanice je postavená tak, že dokáže nabíjať autá maximálnym výkonom aj pri obsadení viacerých miest súbežne. Je to riešenie bez kompromisov, ktoré presahuje štandard pri súčasných rychlonabíjačkách,“ vysvetľuje Peter Ševce, manažér IONITY pre strednú a východnú Európu.
Dve nabíjacie miesta v Senci umožňujú vďaka maximálnemu výkonu 350 kW nabiť elektromobil novej generácie za 10 až 15 minút, čo je trikrát rýchlejšie ako súčasné dobíjacie stanice dostupné vodičom. Čerpacia stanica má potenciál pre rozšírenie o ďalšie 2 dobíjacie miesta. Elektrická energia používaná pre obe dobíjacie miesta IONITY pochádza výlučne zo slovenských obnoviteľných zdrojov.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Shell

Komentáre k článku


Stream naživo