2020-02-10 11:55:00
Suzuki FUTURO-e
Suzuki FUTURO-e
Zdroj: Suzuki

Prvé elektrické Suzuki odhalili na Auto Expo Show v Dillí

Indický autosalón v indickom Dillí predstavuje množstvo zaujímavých noviniek.

Počas niekoľkých dní trvania Auto Expo (5. a 6. novinárske dni a 7. až 12. februára 2020 pre verejnosť) sa odhaľuje množstvo „zelených“ alternatív. Jednou z nich je aj koncept prvého plne elektrického vozidlo japonskej značky Suzuki:  FUTURO-e. Ten je síce čisto elektrický, ale v sériovej podobe nie sú vylúčené spaľovacie motory. Vozidlo je zároveň prvým modelom značky koncepčne riešeným ako módne SUV kupé.

Výstava Auto Expo prináša vozidlá určené pre miestny indický trh. Ako však komentujú výstavu automobiloví odborníci, už v minulosti viaceré obdobne pripravené novinky časom prišli aj na európsky trh. Preto je zaujímavé pozrieť sa na to, čo nás (pravdepodobne) čaká v budúcnosti aj na európskom kontinente.

Zdroj: Suzuki
Zdroj: Suzuki

Na pätnástom ročníku Auto Expo vystavuje spoločnosť Maruti Suzuki India, teda miestna divízia japonskej značky celkovo 17 modelových radov. Viacero z nich je oproti predchodcom v úplne novej podobe či s ďalšími inovatívnymi, ale aj klasickými pohonmi. Expozícia tak ukazuje odhodlanie prinášať ďalšie ekologickejšie a pre zákazníkov užitočnejšie technológie, ktoré zvyšujú pohodlie a dosiahnu masové uplatnenie.

Zdroj: newsd.in

Nové FUTURO-e zároveň ukazuje nové poňatie dizajnu, ktoré je určené pre ďalšie vozidlá Suzuki v budúcnosti. Koncept naznačuje prívlastkom „e“, že bude mať čisto elektrický pohon. Sériová verzia so spaľovacím motorom je však takmer určite istá. Priniesť na indický trh iba drahý elektromobil by nebolo prezieravé. Sériová podoba tak asi doplní súčasné indické trio SUV, ktoré Maruti Suzuki ponúka v Indii. Je tam k dispozícii S-Cross, Vitara Brezza a malé S.Presso. Novinka pravdepodobne vznikla v spolupráci s Toyotou, lebo obidve automobilky plánujú v Indii veľkú kooperáciu.

Nové FUTURO-e zároveň ukazuje nové stvárnenie dizajnu, z ktorého majú čerpať ďalšie vozidlá Suzuki v budúcnosti.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo