2020-01-24 16:55:00
Salón elektromobilov 2020
Salón elektromobilov 2020
Zdroj: Jozef Vydra

Chcete elektrické auto? Na Salóne elektromobilov si vyberiete

V obchodnom centre Bory Mall v bratislavskej časti Lamač sa dnes začala najväčšia špecializovaná výstava elektromobilov.

Odštartovala to predpoludním tlačová konferencia. Predstavili na nej program všetkých troch dní, ako aj všetkých vystavovateľov. Na rad prišla v rámci programu prvá diskusia- Plány ministerstiev, automobiliek, infraštruktúry pre rok 2020 - Ako je Slovensko pripravené na elektromobily a ďalšie pripravované dotácie?

Prítomní sa dozvedeli, že vzhľadom na veľký záujem o takto formu dopravy, Ministerstvo hospodárstva uvažuje, o ďalšej forme dotácií na elektromobily. Chystá sa aj postupná výstavba nabíjacích staníc, nielen pozdĺž hlavných ťahov ciest, ale aj v mestách. Práve tam majú elektromobily pomôcť odbremeniť znečistené ovzdušie.

V ďalšej časti panelových diskusii sa predstavili zástupcovia automobiliek Škoda, Hyundai, Volkswagen, Mercedes a BMW. Uviedli, že téma dostupnosti a dostatku elektrických vozidiel je veľmi aktuálna. Záujem momentálne prevažuje nad dopytom. No aj Slovensko postupne získava vyššie kvóty elektromobilov z výroby. Skráti sa tým dĺžka čakania na e-auto. Automobilky budú ponúkať postupne čoraz viac elektromobilov, aby splnili prísne emisné predpisy.

Zdroj: Jozef Vydra

V ďalšej časti predstavili svoje pôsobenie na slovenskom trhu aj zástupcovia spoločností SEVA, InoBat, ZSE Drive, Ionity a Greenway. Pri postupnom budovaní infraštruktúry sa pomerne rýchlo ráta s rozšírením nabíjacích staníc pre elektroautá. Nielen rýchlych s vysokým výkonom, ktoré sú potrebné pre krátkodobé nabíjanie, ale aj klasických, ktoré sú vhodnejšie pre nabíjanie e-áut počas dlhšieho časového obdobia, napríklad počas noci, či pri parkovaní auta v pracovnom čase.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Hovorilo sa aj o cenách, o ich úprave (zvyšovaní), ale aj diferenciácii podľa rýchlosti nabíjania, podobne, ako sa platí za prenesený objem dát a rýchlosť ich prenosu u mobilných operátorov.

Zdroj: Jozef Vydra

Ak sa zaregistrujete, dostanete darček a môžete sa tiež zúčastniť na predvádzacích jazdách modelov niekoľkých značiek. Máte šancu aj vyhrať niektorú z veľmi zaujímavých cien. Viac sa dozviete na  výstava elektromobilov

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Pripravili sme pore vás aj fotogalériu vystavených modelov. No ak chcete vedieť viac, odborne zdatní predajcovia vám vysvetlia všetko potrebné priamo na mieste.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo