2020-01-21 20:05:33
Novinky od Subaru
Novinky od Subaru

Takto vyzerá Subaru budúcnosti. Elektrifikácia značky pokračuje

Subaru si pre hŕstku novinárov pripravilo premiéru konceptu crossoveru.

Crossover ako jeden z prvých ukázal server Motor1. Vozidlo by malo reprezentovať nielen budúcnosť dizajnu značky Subaru – v smere k elektrifikovaným vozidlám. Najmä by malo dokumentovať prvé kroky spoločnej práce Toyoty a Subaru na novej elektrickej platforme. Toyota a Subaru sa nie tak dávno dohodli, že okrem ďalšej generácie BRZ a GT86 budú spoločne vyvíjať aj elektrické autá. Kým Toyota dodá know-how v oblasti elektrifikácie, Subaru sa zas pochlapí vďaka svojim znalostiam pohonov všetkých kolies. Podobnú spoluprácu možno badať už dnes. Veď hybridizácia áut značky Subaru by bez spolupráce s Toyotou prebiehala len ťažko.

Toto je teda elektrický crossover, ktorý by sa mal dostať do sériovej podoby skôr ako o päť rokov. Pôvodné plány hovorili o elektrickom aute už o rok, no teraz to vyzerá tak, že prvý plne elektrický Subaru autiak príde o niečo neskôr. Kým tak bude, Subaru by sa malo hecnúť, kopnúť do vrtule a priviezť do Európy niečo takéto:

Ide o koncept budúcej generácie modelu Levorg STI. Lebo áno, také vozidlo existuje. Z dvojlitrového prepĺňaného boxer benzínového motora vytlačí cca 300 koní. Nový Levorg STI by mal mať menší 1,8 litrový prepĺňaný boxer s obdobnými parametrami. Tak uvidíme. Alebo skôr začujeme, lebo v Európe to už Subaru pár rokov hrá na výrobcu tak trošku nudných áut. Ale možno čas športových Subaru ešte len (znova) príde.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: motor1

Komentáre k článku


Stream naživo