2019-08-16 12:10:00
Prezidentka v Kia Motors
Prezidentka v Kia Motors Slovakia
Zdroj: KMS

Prezidentka Slovenskej republiky v závode Kia Motors Slovakia

V rámci svojej návštevy žilinského regiónu navštívila prezidentka SR Zuzana Čaputová výrobný závod Kia Motors Slovakia.

Bol to vôbec prvý výrobný závod, ktorý vo svojom funkčnom období navštívila. Stretla sa s najvyšším vedením spoločnosti, prezrela si výrobné priestory karosárne a montáže.

Okrem iného sa oboznámila aj s výrobou a vlastnosťami nového modelu XCeed, ktorého hromadná výroba sa začala len niekoľko dní pred samotnou návštevou prezidentky.

Zdroj: KMS
Zdroj: KMS

Pani prezidentka v krátkom brífingu s novinármi na konci návštevy Kia Motors Slovakia vysoko ocenila profesionalitu a kvalitu zamestnancov našej spoločnosti: Jedným z najväčších problémov v tomto regióne je infraštruktúra, ktorá nie je dobudovaná. Aj s predstaviteľmi Kia Motors Slovakia sme sa rozprávali o tom, že roky nedobudované diaľnice sú problémom aj z hľadiska podnikania. Je to výzva, ktorú je potrebné naplniť,“ povedala Zuzana Čaputová.

Zdroj: KMS
Zdroj: KMS

Prezident spoločnosti Kyong-Jae Lee vysoko ocenil návštevu pani prezidentky: Sme veľmi radi, že pani prezidentka prišla do nášho regiónu a náš výrobný závod bol prvým, ktorý navštívila, spomedzi všetkých automobilových fabrík na Slovensku.“

Zdroj: KMS

Slovenská prezidentka sa vyjadrila aj k téme Brexitu. Vieme, že Veľká Británia je jedným z najväčších exportných trhov pre naše automobilky. A ak dôjde k Brexitu bez dohody, tak to s najväčšou pravdepodobnosťou bude mať dopad aj na našu automobilovú produkciu.“


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo