2016-04-11 07:55:00
Volkswagen Tiguan - premiéra
Volkswagen Tiguan - premiéra v Bratislave
Zdroj: VW

Volkswagen Tiguan bude mať premiéru v Bratislave!

Blíži sa bratislavský autosalón a jednou z najočakávanejších noviniek tam bude celkom nový Volkswagen Tiguan! Konečne príležitosť spoznať ho naživo.

Praktické nemecké SUV Volkswagen Tiguan bolo (a je) u nás veľmi obľúbené. Komu by sa nezapáčila kombinácia praktickej veľkosti, vyššieho posedu, pohonu 4x4 a povestnej nemeckej kvality a prepracovanosti? Teraz k nám prichádza nová generácia, ktorá je postavená od základov nanovo. Nedočkavci si ju už mohli dokonca aj objednať v predpredaji. Tí, ktorí si ju chcú najprv ohmatať, budú mať príležitosť na autosalóne v Bratislave, ktorý sa bude konať 19. – 24. apríla v Inchebe. Vzhľadom na to, že Tiguan prináša množstvo nových vymožeností, rozhodli sme sa vybrať pre vás tie najzaujímavejšie, aby ste vedeli, na čo sa oplatí sa zamerať.

V prvom rade si všimnite jeho dizajn. Ten je jednoduchý a zároveň elegantný. Pritom si ho môžete prispôsobiť podľa svojich predstáv. Môžete siahnuť po klasickom, elegantnom vyhotovení, alebo si zvoliť terénny bodykit s ochrannými lištami a lepšími nájazdovými uhlami. Športovcom sa iste zapáči verzia R-Line. Tiguan má teraz oveľa sebavedomejší postoj vďaka širšej, dlhšej a nižšej karosérii. Zamerajte sa aj na predné svetlá. Tie používajú LED technológiu a sú inteligentné. Natáčajú sa do zákrut, regulujú svoju intenzitu a svietia v diaľkovom režime bez toho, aby oslnili vodičov naokolo.

Pri obhliadke určite nevynechajte interiér. Všimnite si dokonalú volkswagenovskú ergonómiu, dobré spracovanie palubnej dosky a to, ako je celá jemne natočená k vodičovi. Ten má pred sebou v opcii digitálny prístrojový štít Active Info Display, ktorý vyzerá ako z budúcnosti. Keď sa bude dať, všimnite si jeho grafiku a pohrajte sa s jeho funkciami! Priamo v zornom poli vodiča sa môže nachádzať aj priehľadový „Head-Up“ displej. Tiguan je prvé SUV Volkswagenu, ktoré ho má v ponuke. Uprostred palubnej dosky sa zas nachádza dotykový displej multimediálneho systému. Vyskúšajte jeho okamžité reakcie na dotyk a pozrite sa, aké rôzne nastavenia ponúkajú rozsiahle menu v Tiguane.

Zdroj: VW
Zdroj: VW

Sú tu aj rôzne terénne ukazovatele vynoveného systému 4Motion Active Control, ktoré však asi bez zapnutého motora nevyskúšate... O dôvod viac zajednať si testovaciu jazdu! Veľmi pôsobivá je aj funkcia Area View, ktorá poskytuje virtuálny 360° náhľad na auto v priestore vďaka štyrom kamerám a šikovnému softvéru. Už sa vám nikdy nestane, že pri parkovaní oškriete auto! To, že multimediálny systém spolupracuje aj so zariadeniami s iOS či s Androidom hádam ani netreba spomínať. Aplikácie sa dostávajú už aj do áut a zrkadlenie obrazovky smartfónu na displeji navigácie je samozrejmosťou. Dokonca je možné s autom spárovať aj GoPro kameru!

Zdroj: VW
Zdroj: VW

Keď vystúpite z predných sedadiel, skúste si sadnúť dozadu. Všimnite si príjemný sklon zadných operadiel a aj dostatok miesta na nohy. A to je za vami ešte batožinový priestor s objemom 615 litrov! Stačí jedným ťahom sklopiť sedadlá a rozrastie sa až na 1 655 litrov. Toto všetko je zásluhou novej platformy MQB, vďaka ktorej je Tiguan taký priestranný. Paradoxne je napriek väčším rozmerom ľahší, než predchodca. Tomu sa hovorí pokrok! Môžete sa ďalej rozhliadať po interiéri a nachádzať rôzne praktické odkladacie priestory, či šikovné riešenia uľahčujúce každodenný život. Stavíme sa, že po takejto dôkladnej obhliadke budete chcieť len jedno: naštartovať a vyskúšať si, ako Tiguan jazdí.

Zdroj: VW

Dovtedy sa však uvidíme na autosalóne pri Tiguane, či množstve ďalších skvelých áut od Volkswagenu! Viac si prečítajte na www.volkswagenblog.sk

 

PR, platená reklama
ZDROJ: Porsche Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo