2015-12-07 10:53:55
Volkswagen Passat, Golf, Sharan,
Volkswagen Passat, Golf, Sharan, Touran
Zdroj: Volkswagen

Volkswagen sa v roku 2015 mimoriadne snažil. Priniesol výnimočné modely

Či už ide o manažérske limuzíny, praktické crossovery či rodinné vany, Volkswagen prišiel v roku 2015 s niečím pre každého.

Všetko sa začalo novou generáciou VW Passat, ktorá sa k nám dostala začiatkom roka. Prešiel hádam najväčšou zmenou za celý svoj život. Nie len, že vyzerá vynikajúco, dostal množstvo inovatívnych bezpečnostných prvkov a asistenčných systémov, z ktorých ťažia aj jeho nasledovníci v iných triedach. Tento manažérsky sedan je zároveň etalónom v ponuke motororizácii a k dispozícii je aj s pohonom všetkých štyroch kolies 4Motion. Vyberú si aj rodinne zameraní, pretože Passat je v ponuke aj v kombi verzii Variant s objemom kufra takmer 640 litrov.

Zdroj: Ján Hargaš

Volkswagen myslel aj na dobrodruhov, ktorí so sebou radi berú svoju rodinu a kopec batožiny. Pre nich je tu trojica Golfov Variant, pričom každý z nich je výnimočný. Najprv je tu Golf Alltrack, ktorý láka milovníkov prírody, fotografov, turistov, či imidžovo založených ľudí...

Zdroj: Volkswagen

Skrátka každého, komu sa páči zvýšený podvozok, plastové ochranné lemy blatníkov, jedinečný vzhľad a pohon 4Motion doplnený o špeciálny terénny režim. Je to pohodové auto s komfortne nastaveným podvozkom, ktoré toho dokáže v teréne viac, než by človek čakal. Druhým z trojice je Golf GTD Variant, ktorý oslovuje zas milovníkov nafty a športovej jazdy. Má znížený a upravený podvozok, aby ste si na výletoch mohli riadne užiť pekné kľukaté cesty, keď na ne natrafíte. Každodenný komfort pritom zostal zachovaný. Lákadlom je tu motor 2,0 TDI s výkonom 135 kW (184 k), ktorý má mohutný záťah, ale zároveň sa s ním dá jazdiť veľmi úsporne. Bonusom je zaujímavý športový zvuk v športovom režime. Tretí Golf je absolútny vrchol – verzia Golf R Variant s 300-koňovým motorom 2,0 TSI a športovo optimalizovaným pohonom 4Motion. Aj pretekári majú právo mať rodinu, no nie?

Zdroj: Volkswagen

Verejnosť prijala Golf Alltrack veľmi dobre a preto sa nemožno čudovať, že krátko za ním nasledoval aj Passat Alltrack. Recept zostal taký istý, len auto je väčšie a ešte štýlovejšie. Prednosťou je aj rozšírená bezpečnostná výbava a výber silných motorov spolu s geniálnym 2,0 BiTDI s výkonom 176 kW (240 k).

Zdroj: Volkswagen

Volkswagen potešil aj vyslovene rodinne zameraných zákazníkov s celkom novým Touranom. Jeho nádherný dizajn je spojený s rozsiahlou bezpečnostnou výbavou známou z Passatu. Navyše sú tu tri individuálne posuvné, nastaviteľné a sklopné sedadlá v druhom rade, umožňujúce využiť obrovský batožinový priestor naplno. Na každé z nich sa zmestí detská sedačka. Ak si priplatíte za ďalšie dve sedadlá v treťom rade, môžete sedačky umiestniť aj tam. Všade sú totiž úchyty ISOFIX.

Zdroj: Volkswagen

Maximalistov zas najviac poteší nový Sharan. Je ešte väčší a priestrannejší, než Touran, pričom nedávno dostal nové bezpečnostné prvky a nový infotainment systém, schopný komunikácie so smartfónmi. Jeho najväčšou devízou sú posuvné zadné dvere, ktoré uľahčujú prácu s detskými sedačkami alebo nastupovanie aj v stiesnených priestoroch.

Zdroj: Volkswagen

Nasleduje ťažká otázka, ktorý z menovaných modelov si dopriať pod stromček. Fanúšikom SUV sa možno oplatí počkať do jari, pretože vtedy príde na trh celkom nový Volkswagen Tiguan. Viac si prečítajte na blogu www.dasauto.sk.

Zdroj: Volkswagen

 

jh
ZDROJ: PR správa

Komentáre k článku

Stream naživo