2014-07-17 11:26:01
Hyundai láme predajné rekordy
Hyundai láme predajné rekordy aj vďaka fleetovým predajom
Zdroj: Hyundai Motors

Hyundai i30 má úspech: 5555 predaných kusov a ďalšie päťky pre motoristov

Hyundai láme predajné rekordy, za šesť mesiacov má 13 % nárast, v júni až 27 %.

Od februára 2012 sa na Slovensku predalo 5555 kusov Hyundai i30. Na model zároveň platí päťročná záruka bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov, päťročné asistenčné služby a päťročná zvýhodnená prehliadka

Hyundai i30 je po šiestich mesiacoch najpredávanejším tohtoročným modelom značky na Slovensku. Od jeho uvedenia na trh na Slovensku vo februári 2012 sa predalo presne 5555 kusov. „Už dlhší čas dobu vnímame, že i30 získava čoraz viac na popularite. Je aktuálne našim najpredávanejším modelom. Magickú päťku, ktorá vznikla pri počte 5555 predaných kusov sme prijali na jednej strane s úsmevom a na strane druhej so záväzkom, keďže záujem našich zákazníkov a zároveň fanúšikov je obrovský, musíme aj my robiť maximum, aby sme si udržali ich dôveru. Všetkým, čo nám a našim modelom veria sa chcem symbolicky päťnásobne poďakovať a zároveň prisľúbiť, že sa neustále snažíme, aby u nás našli vždy to, čo hľadajú,“ uviedol Martin Saitz, generálny riaditeľ Hyundai Motor Slovensko.

Úspech i30 sa zhmotnil aj vo víťazstve spoločnosti v minuloročnom verejnom obstarávaní MV SR, keď sa Hyundai s modelom i30 umiestnil na prvom mieste pred značkami KIA a Volkswagen. Do konca roka 2013 dodal Hyundai priamo do rezortu vnútra 410 vozidiel i30 a ďalších 58 vozidiel putovalo do iných štátnych úradov a organizácií.

Zdroj: Hyundai Motors
Zdroj: Hyundai Motors

Značke Hyundai sa však darí nielen v predaji i30, ale aj celkove a v kategórii M1+N1 si drží skvelé tretie miesto. Spoločnosť pokračuje vo víťaznom ťažení a po výraznom úspechu v roku 2013 dosahuje rekordy aj v tomto roku. Za prvých šesť mesiacov dosiahol medziročný nárast 13 % a v júni bol predaj najlepší v histórii značky. V porovnaní s minulým rokom predaje v júni boli dokonca až o 27 % vyššie.

Hlavný podiel na celkovom úspechu má práve Hyundai i30. V júni bol opäť najpredávanejším modelom s 210 kusmi. Za ním nasleduje model i20 so 148 kusmi a ix35 so 79 spokojnými majiteľmi. Naozaj výnimočne sa tento rok darí aj modelu i20, keďže za prvých šesť mesiacov zaznamenal nárast až o 58,8 % a celkovo mu patrí druhé miesto v B-Segmente.

Jozef Vydra
ZDROJ: Hyundai Motors

Komentáre k článku


Stream naživo