2013-10-23 09:49:00
Vodiči pozor! Na diaľnici
Zdroj: SITA

Vodiči pozor! Na diaľnici D1 bude dnes osobitná kontrola!

Pripravte sa na kontroly všetkého druhu. Na diaľnici D1 bude dnes mimoriadny výskyt policajných hliadok. Pozrite sa kde.

S cieľom pozitívneho vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie, za účelom zníženia nehodovosti a následkov dopravných nehôd, vykonajú dnes v čase od 10.30 h do 13.00 h hliadky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave osobitnú kontrolu, počas ktorej sa vo zvýšenej miere zamerajú na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky vodičmi jazdiacimi na diaľnici D1 v smere do Trnavy.

Vodiči sa nevyhnú okrem kontroly dodržiavania najvyššej dovolenej rýchlosti ani dychovej skúške na zistenie požitia alkoholických nápojov a iných návykových látok pred alebo počas jazdy. Kontrolovať policajti budú aj dodržiavanie povinnosti označiť motorové vozidlá nálepkou preukazujúcou úhradu za používanie diaľnic a rýchlostných ciest. Počas kontroly sa polícia zameria aj na technický stav vozidiel a stav pneumatík, meranie hmotnosti vozidiel, nápravové tlaky a rozmery vozidla, ako aj dodržiavanie sociálnej legislatívy.

O výsledkoch kontroly bude polícia informovať.

Tak verme, že táto osobitná kontrola opäť tak enormne zvýši bezpečnosť ako všetky kontroly doteraz. Alebo je za tým niečo iné? (Financie?) To snáď nie! To ako? To sa nedá, to určite nie!

Zároveň sa treba pripraviť na obmedzenie na severnej časti D1. Na diaľnici D1 v úseku medzi Popradom a Liptovským Mikulášom je uzavretý jeden jazdný pruh v oboch smeroch. Uzávierka trvá od 9:00 do 17:30. Pre údržbu dreveného mosta sa rýchlosť znížila na 80 km/h. Ďalšie obmedzenie je na kilometri 505,300 v smere na Liptovský Mikuláš. Jeden jazdný pruh je uzavretý a v druhom rýchlom pruhu je rýchlosť jazdy znížená na 80 km/h.

jh
ZDROJ: SITA, Krajské riaditeľstvo PZ v BA

Komentáre k článku


Stream naživo