2013-05-07 11:55:00
Škoda Rapid Sport
Škoda Rapid Sport - koncept, ktorý by mohol byť predzvesťou nového športového vozidla mladoboleslavskej automobilky.
Zdroj: Škoda auto

Už zajtra predstaví Škoda v Rakúsku agresívne štylizovaný športový Rapid

WÖRTHERSEE - Automobilka z Mladej Boleslavi odhalí športovo ladenú štúdiu kompaktného liftbacku.

Každoročne sa na začiatku mája schádza až 200 000 tuningových fanúšikov Volkswagenu na kultovom stretnutí v rakúskom Reifnitze pri rakúskom jazere Wörthersee. Pôvodne sa to začalo v roku 1981 ako stretnutie fanúšikov a majiteľov VW Golf GTI.

Teraz sa na ňom zúčastňujú zástupcovia všetkých značiek koncernu VW a prezentujú rôzne koncepty. Škoda na 32. ročníku legendárnej tuningovej akcie Volkswagenu, ktorá sa koná od 8. do 12. mája 2013 predvedie ako hlavné lákadlo Rapid Sport, štúdiu kompaktnej limuzíny.

Zatiaľ je k dispozícii iba prvá skica, z ktorej sa dá odvodzovať, čo všetko je na tomto aute iné. V prvom rade odvetraná kapota a masívne blatníky s devätnásťpalcovými kolesami, spolu s upraveným predným nárazníkom. V rámci nasadeného bodykitu tvoria spodnú líniu karbónové spojlery. Vozidlo bude lakované dvojfarebne metalickými farbami, sivou ‘Steel Gray’ a červenou ‘Corrida Red, pričom má ešte niekoľko čiernych karbónových prvkov, napríklad spätné zrkadlá. V interiéri sú športové prvky: volant a sedadlá Recaro. Čerešničkou sú osvetlené prahové lišty.

Zdroj: Škoda auto

Ďalšie športové prvky pridáva zadok automobilu s výrazným nárazníkom a dvomi integrovanými koncovkami výfuku. Škoda, že vám ich zatiaľ nemôžeme ukázať, lebo aj zadné skupinové svetlá s typickým dizajnom v tvare písmena C sú odlíšené farebne.

Škoda sa zatiaľ v správe vôbec nezmieňuje o plánoch na sériovú výrobu, ani o technike. Pravdepodobne tak vozidlo zostane technologickou prezentáciou dizajnových možností Rapida. Alebo, kto vie, čo sa ešte udeje. V súvislosti s avizovaným odhalením Octavie RS už onedlho na festivale rýchlosti v Goodwoode sa zdá byť v súvislosti s touto štúdiou Rapida čokoľvek iné okrem predstavenia, málo pravdepodobné. No určite by potešilo, keby Škoda prekvapila všetkých priaznivcov značky výrobou aspoň limitovanej série takéhoto vozidla.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo