2013-01-25 08:15:00
Renault prináša záruku 5
Jedným zo štyroch nových modelov značky Renault bude kombi verzia Clio Grandtour.
Zdroj: Renault

Renault prináša záruku 5 rokov a nové modely

Pri výbere nového auta je dlhšia záruka plus pre mnohých zákazníkov. Renault ju má teraz štandardne päť rokov a k tomu viac kilometrov.

V minulom roku predstavil Renault iba jednu automobilovú novinku. Nové Clio však hneď získalo ocenenie Zlatý volant. V tomto roku to vyzerá na dokonalú novinkovú smršť celej skupiny Renault, kam patrí aj značka Dacia. V priebehu roka pribudnú štyri nové modely Renault a štyri modely Dacia. A to nie je všetko, čo si francúzska automobilka prichystala. Výrobcovia sa v poslednom čase snažia priniesť zákazníkom kvalitu za rozumnú cenu. Hlavne v čase, keď sa predáva menej, ako bolo nedávno. Pridaná hodnota spočíva aj v iných prvkoch, ako je uvádzanie nových modelov. Preto Renault uviedol do praxe v roku 2006 nový plán kvality PER (Plan d’Excellence Renault). Hlavným cieľom tejto ambicióznej zmeny zlepšovania kvality bolo dostať budúce modely značky Renault na špičku kvality a spoľahlivosti. Plán sa týka nielen aktuálnych a budúcich modelov značky, ale aj kvality služieb poskytovaných zákazníkom.

Stúpajúca kvalita

Výsledky štúdií nezávislých spoločností ADAC a JD Power v prieskumoch potvrdili, že pri najnovších modeloch je spoľahlivosť väčšiny nových modelov značky Renault (vek vozidla 1- 6 rokov) dobrá, alebo vynikajúca. Renault sa preto rozhodol zaviesť aj na Slovensku celkovú záruku 5 rokov alebo 100 000 km na osobné vozidlá a 5 rokov alebo 200 000 km na úžitkové vozidlá. Aj v minulosti bola k dispozícii 60 mesačná záruka, ale bolo si treba za ňu priplatiť. Obmedzený bol aj počet kilometrov v niektorých prípadoch na 80 000. Teraz je to bez príplatku. Pri ľahkých úžitkových je hranica dokonca dvojnásobná. Renault zašiel najďalej – viac ako 200 000 kilometrov v rámci záruky u nás neponúka nikto.

Klesajú výdavky na opravy

Od roku 2008 zaznamenala spoločnosť Renault celosvetový každoročný pokles výdajov na záručné opravy o 15 % (o 35 % medzi rokmi 2008 a 2011). Aj to potvrdzuje vysokú úroveň spoľahlivosti modelov Renault a zároveň prináša benefit pre motoristov v znížení nákladov na prevádzku. Automobilka prichádza v tomto roku nielen s modernizáciou existujúcich modelov, ale aj s celkom novými. Budú predstavené postupne v priebehu roka.

Zdroj: Renault
Zdroj: Renault

Prídu nové modely

Dacia Logan (február), Renault Clio Grandtour (apríl), Renault Clio R.S. (apríl), Dacia Logan MCV (1. polovica roka), Renault Scénic Cross (apríl), Renault Captur (máj) a dvojica Dacia Dokker a Dokker Van (2. polovica roka).

Okrem toho to budú facelifty Renault Fluence (február), Renault Scénic a Grand Scénic – nová dizajnová identita (apríl), Renault Laguna (2. Polovica roka), Renault Koleos (2. polovica roka) a Dacia Duster (koniec roka).

Jozef Vydra
ZDROJ: Renault

Komentáre k článku


Stream naživo