2012-11-23 08:22:12
Renault stopol Fluence a
Renault Fluence sa v našich končinách predáva relatívne dobre - v Nemecku takmer vôbec
Zdroj: Renault

Renault stopol Fluence a Latitude v Nemecku

Iba približne po dvoch rokoch po uvedení stiahol Renault sedan Latitude a kompakntný Fluence zo svojej ponuky v Nemecku.

Výrobu obidvoch modelov pre nemecký trh medzičasom zastavili. U predajcov je už len zvyšok objednaných vozidiel. O náhradné dielce sa však doterajší majitelia nemusia obávať. Ich dodávka je zo strany automobiky zabezpečená aj naďalej.

Zdroj: Renault

Na nemeckom trhu sa tak bude ponúkať už iba elektrický model Fluence Z.E. K tomuto kroku sa Renault rozhodol pre nízke predajné výsledky oboch modelov.  Od januára do októbra sa v Nemecku predalo iba 105 exemplárov modelu Latitude a 117 kusov Fluence so spaľovacím motorom.

S veľkými limuzínami má Renault na nemeckom trhu tradične málo šťastia. Nedostatok úspechu Latitude je škoda pre Renault, ale úprimne povedané, nie je to naozaj veľmi prekvapivé. Nemci sú veľkí patrioti, ktorí si radšej kúpia drahšie, ale nemecké auto, čo bol jeden z problémov, prečo sa tieto modely nepredávali tak dobre, ako v iných krajinách Európy.

Zdroj: Renault

Ďalším klincom do rakvy bola napríklad ponuka Latitude takmer výlučne iba na lízing a v plnej výbave, čo jeho cenu vyhnalo nahor. No a porovnanie nemeckých cien s tými, za ktoré sa obe autá ponúkajú v Českej republike, či na Slovensku, bolo zdá sa posledným veľavravným argumentom, prečo sa oba modely na nemeckom trhu „nechytili“.

Poznámka redakcie: Len tak pre poriadok, keď sa Fluence pred necelými troma rokmi chystal na náš trh, mal v základnej výbave šesť airbagov, palubný počítač, elektrické ovládanie všetkých okien a vonkajších spätných zrkadiel s vyhrievaním, predné hmlovky, manuálnu klimatizáciu, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča a spolujazdca, prednú lakťovú opierku, rádio s CD/MP3 prehrávačom s ovládaním pod volantom, tempomat a ESP. To všetko s benzínovým motorom 1.6 16V (81 kW/110 k) a päťstupňovou manuálnou prevodovkou už od 11 990 €. Dnes (november 2013) sa ponúka dokonca so zvýhodnenou cenou o 1400 € za 10 590€.

Zdroj: DPA

Jozef Vydra
ZDROJ: Renault

Komentáre k článku


Stream naživo