2023-06-30 22:56:00
Jeden z teplomerov bol
Jeden z teplomerov bol nad prístojovou doskou.
Zdroj: ÚAMK

Muž nechal v horúcom aute spiacu manželku. Vraj to nebola náhoda

Nenechávajte v aute deti, psov ani iné zvieratá. Ale čo manželku? O nej nikto nehovoril.

Každý rok sa udeje množstvo tragédií prameniacich z ľudskej zábudlivosti, hlúposti, či prílišnej zaneprázdnenosti. Najhoršie je, keď sa obeťou hlúpeho konania stanú nevinné bytosti - deti, či zvieratá. Nechávať spiace deti v aute v lete na slnku je šialenstvo. Ani pootvorené okno nemusí dieťa zachrániť. To isté platí aj o psoch. Kabína vozidla v lete sa na slnku, ale aj v polotieni rýchlo zmení na pekelnú saunu, z ktorej ani dieťa uviazané v sedačke, ani pes, či iné zviera nevedia odísť. Lenže čo ak v aute necháte spiacu manželku/manžela/svokru/svokra či iného dospelého? Je to rovnako zlé? Hrozí taktiež tragédia? 

Ak by ste v aute nechali staršiu, či vážne indisponovanú osobu, je to vlastne to isté - hlúposť, ktorá môže končiť neúmyselným zabitím. Lenže ak v aute necháte človeka s vlastným rozumom, ktorý nie je ani indisponovaný, ani pohybovo, či mentálne obmedzený a auto navyše necháte odomknuté, je to to isté? 

Presne na to sa na mamičkovskom čete anonymne spýtala jedna z užívateliek. Kolegyniam mamičkám vysvetlila celý príbeh. S manželom a deťmi sa vybrali na spoločný obed. Cestou naspäť po výdatnom obete pri únavnej monotónnej jazde manželku začalo zmáhať na spánok, až napokon zaspala. Zobudila sa dezorientovaná, do nitky spotená v rozpálenom aute pred domom na slnku (vonku bolo slnečno cca 25 stupňov) v momente, keď sa jedno z detí očividne vrátilo do auta potom, čo celá rodina bez nej z auta vystúpila, ju tam nejaký čas nechali a neunúvali sa ju ani zobudiť, ani jej stiahnuť okienko... Žena sa cítila hrozne a svojho manžela s vecou konfrontovala. On jej povedal, že keď prišli domov, "predsa jej povedal, že sú doma," a keď nereagovala, vraj si povedal, že tam skrátka chce zostať, a tak zobral deti a šli domov. Manželka až potom pripustila, že sa cestou domov pohádali a ona sa s mužom preto nerozprávala. 

Na otázku ostatným mamičkám, či to celé len ona preháňa, dostala vyše 400 interakcií a komentárov. Časť z nich jej dávala za pravdu, niektoré kolegyne zo stránky tvrdili, že je jedno, či to bolo ohrozenie jej života, alebo dokonca pokus o vraždu, niečo také sa skrátka nerobí! Iné kolegyne zas poukazovali na to, čo som spomínal vyššie: narozdiel od detí je predsa dospelá, auto nebolo zamknuté a že z toho len robí drámu. Čo poviete vy? Bol to neúspešný pokus o manželkovraždu, manželská pomsta, či len skrátka ignorantstvo? Dole je diskusia, je to vaše. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Metro.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo