2022-08-19 21:00:00
Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail
Zdroj: RR

Rolls Royce Boat Tail – luxus iba pre jedného. Ide o perly

Keď si po dlhej a úspešnej kariére poviete, že z auta urobíte umelecké dielo srdcu blízke.

Príbeh vozidla Rolls Royce nie je o okatom sebaprezentovaní, je o ocenení samého seba, svojho úspechu a spojenie podnikania, umenia a uctenia si niečoho, čo bohatstvo prinieslo. Boat Tail je auto, ktoré je stelesnením umenia, ktoré je značka Rolls Royce ponúknuť svojim zákazníkom s cieľom vytvoriť absolútne jedinečné vozidlo. A toto je už druhý Boat Tail. Celkovo budú tri. Toto je príbeh auta č. 2.

Toto konkrétne vozidlo si objednal a sponzoroval klient, ktorého rodinný podnik založený ešte jeho otcom dosiahol úspechy v produkcii a obchodovaní s perlami. Ide o scestovaného človeka s medzinárodným vzdelaním, ktorý je mecenášom umenia. Zároveň je majiteľom nemalej zbierky klasických a moderných automobilov so stálym parkovacím miestom v súkromnom múzeu.

Zdroj: RR

Základným princípom karosárskeho programu Rolls-Royce Coachbuild je, že každé vyrobené vozidlo rozpráva jedinečný príbeh svojho majiteľa, odzrkadľuje jeho minulosť, vkus a pocity. Prihliadnuc na tieto princípy je nový Boat Tail, ktorý sa celému svetu predstavil na podujatí Concorso d'Eleganza vo Villa d'Este 2022 na brehu jazera Como na severe Talianska, majstrovským dielom spájajúcim umiernenosť, rafinovanosť, eleganciu a cit pre detail.

Zdroj: RR

Na začiatku tvorivého procesu bolo stretnutie, na ktorom klient tímu dizajnérov z programu Rolls-Royce Coachbuild daroval štvoricu vybraných ulít perlorodiek, ktoré si osobne vybral zo svojej zbierky pre ich jedinečné zafarbenie a komplexné tvary. Ulity sa stali inšpiráciou pre farbu karosérie, ktorá je výsledkom jedného z technologicky najnáročnejších procesov lakovania exteriéru za celú existenciu programu Bespoke.

 

Zdroj: RR

Základom farby je trblietavá zmes ustricového a jemného ružového odtieňu s veľkými sľudovými vločkami bronzovej a bielej farby. Tie dodávajú povrchu jedinečný perleťový efekt, ktorý sa nenápadne mení podľa okolitých svetelných podmienok. Kontrastne lakovaná kapota vyrobená špeciálne pre tento Boat Tail oslní koňakovým odtieňom s prímesou jemných hliníkovo-sľudových vločiek bronzovej a zlatej farby, nakoniec je celý povrch prekrytý ľadovo krištáľovým čírym matným lakom. Vizuálnej stránke automobilu to dáva nečakanú hĺbku a hrejivosť. Spodné časti blatníkov a prahov z technickej textílie sú pretkané niťou z ružového zlata.

 

Zdroj: RR

Zadná „paluba“, ktorú tvorí priestor pre servírovaciu súpravu pod dvojkrídlovým dohora výklopným vekom, je vyrobená z orechového dreva prekladaného kovovými pásikmi pozlátenými ružovým zlatom s matnou brúsenou povrchovou úpravou. Orech kráľovský si klient zvolil pre jeho peknú štruktúru a postupné dozrievanie, farba tohto materiálu sa bude postupom času meniť na koňakový odtieň. Zvrchu sa dá pozorovať harmonická vyváženosť matne lakovaného povrchu kapoty a zadnej „paluby“ s výraznou štruktúrou dreva v kontraste s vysokým leskom, ktorý dominuje prednej časti a bokom.

V prednej časti dominuje mriežka chladiča v tradičnom tvare antického Pantheonu vyrobená z jednoliateho kusu hliníka so soškou Spirit of Ecstasy vo farbe ružového zlata.

Interiér je starostlivo zvolenou kombináciou kože v skvostne zladených odtieňoch koňakovej a ustricovej a drevených obkladov z orecha kráľovského, celý priestor zdobia prvky z ružového zlata a z ulít perlorodiek. Tvary a povrchy sedadiel a ďalších plôch v interiéri modelu Boat Tail zvýrazňuje koža s perleťovým efektom. Stredový tunel je obložený drevom orecha kráľovského s pásikmi ružového zlata, ktoré vytvárajú vizuálne prepojenie so zadnou časťou a vyžarujú príjemné teplo do interiéru.

Stredobodom palubnej dosky sú hodinky vyrobené z ulity perlorodky pochádzajúcej z osobnej zbierky klienta. Čisto tvarovaná, minimalistická palubná doska dovoľuje vyniknúť vzácnemu materiálu, z ktorého sú vyrobené tiež ciferníky prístrojov a časti niektorých ovládacích prvkov. Všetko preto, aby na vozidle bolo cítiť históriu rodiny i vkus klienta.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo