2021-05-27 13:00:00
ŠKODA na jednu hodinu
ŠKODA na jednu hodinu pretvorila klasickú čerpaciu stanicu na nabíjacie centrum, aby vodičom ukázala, koľko by ušetrili jazdou na elektromobile
Zdroj: ŠKODA AUTO

ŠKODA prekvapila vodičov: Ukázala, ako jazdiť za tretinu

Je to naozaj tak, a vieme už aj kde! Ušetriť 70 percent z ceny tankovania budete môcť na čerpacej stanici Slovnaft na Prístavnej ulici.

Ak chcete využiť túto možnosť, radšej sa poponáhľajte. Akcia totiž bude prebiehať len od 13.00 do 14.00 h. Šťastlivci, ktorí prídu v tomto čase na čerpaciu stanicu, dostanú 70 percent nákladov na tankovanie späť v podobe palivovej karty. Tú môžu využiť pri budúcom tankovaní alebo kedykoľvek budú chcieť počas jej platnosti. 

Podľa našich informácií túto originálnu akciu značky ŠKODA využila behom hodiny viac ako stovka vodičov. Na Prístavnej ulici sa vytvárali desiatky metrov dlhé kolóny a benzínová pumpa doslova praskala vo švíkoch.

Za celou akciou sa skrýva spoločnosť Škoda, ktorá sa takýmto spôsobom rozhodla spropagovať úspornosť áut na elektrinu. Majitelia elektromobilov totiž bežne „tankujú“ – či skôr nabíjajú – za tretinovú cenu alebo dokonca ešte lacnejšie. Tieto benefity si už uvedomujú aj Slováci, čoho dôkazom je aj vyše 400-percentný nárast registrovaných elektromobilov v roku 2020 oproti roku 2019.

Elektromobil jazdí lacnejšie

„Rozdiel v cene prevádzky medzi tradičným vozidlom a elektromobilom môže byť ešte značnejší, ak šofér kombinuje večerné domáce nabíjanie s bezplatnými nabíjacími stanicami, napríklad v nákupných centrách,“ vysvetľuje Robert Barta, koordinátor projektu eMobility v ŠKODA AUTO Slovensko. 

Zdroj: Škoda AUTO

Najvýraznejšia úspora pri priamom porovnaní podobne veľkých automobilov, akými sú ŠKODA ENYAQ iV 60 a ŠKODA KODIAQ 1.5 TSI, vzniká primárne pri bežnom jazdení. Zatiaľ čo 100 km jazdy na elektromobile ŠKODA ENYAQ iV vás priemerne stojí 3,10 €, prejsť rovnakú vzdialenosť na benzínovom modeli stojí v priemere viac než trojnásobok, a to 10,40 €. Pri 20 000 najazdených kilometroch sa rozdiel šplhá až nad tisícku, konkrétne na sumu 1 472 €. Majiteľ elektromobilu však ďalej šetrí aj na prevádzkových a servisných nákladoch. Ak ku najazdeným 20 000 km prirátame aj znížené náklady za registračný poplatok, povinné zmluvné poistenie, havarijné poistenie, návštevu originálneho servisu či daň z motorového vozidla, rozdiel v prospech elektromobilu je ďalších viac ako 2 000 eur.      

Zdroj: Škoda AUTO

„Motoristi tak šetria nielen na nákladoch na cestovanie, ale tak isto už pri samotnej kúpe vozidla, keď sa stretnú s lacnejším povinným zákonným poistením, odpusteným poplatkom za registráciu vozidla, ale čakajú ich aj podstatne nižšie servisné náklady,“ dodáva.

Novinka zo stajne Škoda

Najpredávanejším elektromobilom v minulom roku bola pritom práve Škoda Citigo. Tento rok bude zrejme čiernym koňom medzi elektromobilmi novinka – moderné a pohodlné SUV, Škoda Enyaq iV. Jej dojazd je viac ako 500 km a cena sa začína na 34 590 eurách. Ak by ste si ju chceli vyskúšať, máme pre vás tip. Choďte na tankujteinaq.sk a vyhrajte toto bezpečné a priestranné auto na celý víkend. Okrem neho sú v hre aj ďalšie výhry, napríklad v podobe palivových kariet.  

Zdroj: ŠKODA AUTO

Nabíjacích staníc bude čoraz viac

Majiteľov elektromobilu – či už terajších, alebo budúcich, prirodzene zaujíma aj dostupnosť nabíjacích staníc. Výhodou tohto typu auta je, samozrejme, možnosť domáceho dobíjania, ale napríklad pri dlhších trasách treba využiť externú nabíjaciu stanicu. 

Podľa Timey Reicher, členky predstavenstva a riaditeľky maloobchodu spoločnosti Slovnaft, sa bude ich počet aj naďalej zvyšovať: „Spoločnosť Slovnaft vstúpila na trh služieb s nabíjacími stanicami na Slovensku v roku 2018, pričom kontinuálne sledujeme, ako sa vyvíjajú potreby majiteľov elektromobilov. Tomu aj prispôsobujeme naše služby a aktuálne v rámci našej siete prevádzkujeme 13 nabíjacích staníc pod značkou MOL Plugee a ďalších 5 je u nás umiestnených na báze partnerstva. V záujme zvyšovania komfortu chystáme pre zákazníkov ešte v tomto roku aj digitálne riešenie, ktoré uľahčí formu nabíjania.“

VYHRAJ ŠKODU ENYAQ NA VÍKEND

Advertoriál pripravený v spolupráci so spoločnosťou Škoda.


ZDROJ: Podkapotou.sk

Komentáre k článku


Stream naživo