2019-03-31 13:40:00
VW Touareg 2018
VW Touareg 2018
Zdroj: Volkswagen

Z liniek bratislavského Volkswagenu zišiel miliónty Touareg

Z linky bratislavského závodu spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) zišiel vo štvrtok miliónty Volkswagen Touareg.

 Ide o prvé na Slovensku vyrábané SUV, ktoré je exportované do celého sveta už 17 rokov. Miliónty Touareg si objednal zákazník z Poľska. Jeho želaním bola biela farba, šesťvalcový trojlitrový turbodiesel motor s výkonom 210 kW, 8-rýchlostná automatická prevodovka, elektricky sklápateľné ťažné zariadenie, kožený multifunkčný vyhrievaný volant a vzduchové tlmiče. Vozidlo je v športovej R-Line výbave s čiernym paketom, typickým práve pre tretiu generáciu tohto modelu.

Vozidlo z výrobnej linky vyprevadili zamestnanci, ktorí sa podieľali na jeho výrobe. "Milión vyrobených vozidiel Volkswagen Touareg dokazuje našu technickú odbornosť a kompetenciu, ktorú odovzdávame prostredníctvom našich produktov zákazníkom do celého sveta. Pri tejto príležitosti ďakujem všetkým angažovaným zamestnancom, ktorí sa na tomto míľniku podieľali," uviedol Oliver Grünberg, predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť vo VW SK.

Ako dodal, v záujme spoločnosti je zvýšenie konkurencieschopnosti závodu a s tým súvisiace zabezpečenie dobrej východiskovej pozície pri prideľovaní produktov v rámci koncernu Volkswagen.

Bratislavský závod vyrába stredne veľké SUV značky Volkswagen ako jediný na svete. Spustenie výroby SUV vozidiel v Bratislave v júni 2002 sa zapísalo do histórie fabriky ako najväčší investičný projekt, ktorý zabezpečil tisícky nových pracovných miest. Vo štvrtok zišla z liniek už tretia generácia modelu.

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 5,5 milióna vozidiel. Je pilierom slovenského exportu a zároveň aj najväčším súkromným zamestnávateľom v krajine. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už 4,35 miliardy eur. Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky, podvozky a motory, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo