2018-11-28 16:20:00
Mercedes Lamač AMG GT
Mercedes Lamač AMG GT 4Door
Zdroj: Mercedes

Mercedes AMG GT 4Door sa predstavil slovenskému publiku

Mercedes využil priestory prvého AMG centra na Slovensku na prezentáciu najrýchlejšieho štvordverového kupé.

Priestory prvého AMG Driving Performance centra na Slovensku v priestoroch bratislavského showroomu spoločnosti Motor-Car v Lamači boli v polovici novembra miestom, kde sa pozvaní hostia na prestížnom zoznamovacom večierku „z očí – do očí“ oboznámili s najnovšími modelmi Mercedes-AMG GT 4Door. Autá sa na Slovensko dostali rovno z fabriky len chvíľu predtým. Pochádzajú z úplne prvých sérií vyrobených áut a takpovediac boli ešte horúce...

Mercedes AMG GT 4Door v špecifikácii 63 S 4Matic+ sa stal iba mesiac predtým najrýchlejším sériovo vyrábaným autom v sériovej špecifikácii na okruhu Nurburgring. Za to vďačí nielen vynikajúcemu podvozku a technológiám AMG, ale predovšetkým motoru V8 s výkonom až 639 koní, elektronicky ovládanému diferenciálu na zadných kolesách, športovému pohonu všetkých kolies 4Matic+ a tiež aktívnemu riadeniu kolies zadnej nápravy. Jednoducho na svete nenájdete auto, v ktorom by ste dokázali odviezť trojicu pasažierov rýchlejšie.

Zdroj: Mercedes

Cena najrýchlejšieho štvordverového auta na svete začína na úrovni 170-tisíc – píšem konkrétne o tejto špecifikácii teda AMG GT 63 4Matic+. Avšak verzie s civilnejšími motormi a pohonmi môžete kúpiť od 95 580,-. Toľko stojí verzia AMG GT 43 s prepĺňaným šesťvalcom V6 a s výkonom 367 koní. K dispozícii je pritom aj verzia AMG GT 53 4Matic+ s hybridným športovým pohonom a maximálnym systémovým výkonom 435 koní. Tú môžete získať od 112 440 eur.

Súčasťou prémiovej „degustácie“ GT vozidiel bola nielen prezentácia ich najzaujímavejších technologických, dizajnových a bezpečnostných detailov produktovými špecialistami, ale aj následná neformálna spoločenská časť. V rámci nej diskutovali všetci prítomní zástupcovia „striebornej hviezdy“ s pozvanými klientmi, a to nielen z Bratislavy, ale aj z ostatných častí Slovenska. A nielen to. Podujatie zvýrazňovala degustácia vín, rumov i prezentácia šperkov slovenskej návrhárky.

Zdroj: jh


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo