2016-08-24 08:25:00
BMW 3 vrazilo do
BMW 3 vrazilo do SUV na diaľnici

VIDEO: Presne takto vznikajú reťazové nehody. Vodič BMW ani nebrzdil!

Sledovať premávku pred sebou považujú mnohí vodiči za menej dôležité než ako by sa patrilo.

A preto vznikajú reťazové nehody. Pre to a pre nedodržanie bezpečných rozostupov. Lebo ak si jeden nevšimne, že kolóna pred ním zastavila a namiesto brzdenia rovno nabúra, druhý má enormne málo času na reakciu. Kým pred chvíľou auto pred ním pridávalo, teraz náhle stojí.

Incident pochádzajúci z americkej diaľničnej siete ukazuje, že aj náraz v relatívne nízkej rýchlosti je dosť silný na to, aby spôsobil vážne poškodenia na automobiloch a tiež aby sily uvoľnené pri náraze presiahli hranicu, pri ktorej automobil vystrelí všetky dostupné airbagy.

Presne to sa stalo v nasledujúcom videu. Vodič sedanu BMW radu 3 sa dostatočne nevenoval riadeniu a skutočnosť, že autá pred ním zastavili si všimol až sotva dva metre pred zadným nárazníkom čierneho SUV. To ale bolo príliš neskoro. 

Nehoda sa odohrala 19. augusta v štáte Connecticut v USA. I keď sa zdá, že náraz nebol veľmi silný, poškodenia na vozidle BMW (vrátane všetkých airbagov) sa budú pohybovať v tisícoch eur. Je celkom možné, že auto už viac jazdiť nebude (vďaka poistke).

jh

Komentáre k článku


Stream naživo