2016-08-20 12:10:00
Polo vs KAMAZ
Polo vs KAMAZ
Zdroj: Jaanus Ree/Red Bull

VIDEO: Polo R WRC vs Kamaz – epická rely v štýle Dávid proti Goliášovi

Súboj dvoch rely špeciálov – kamión proti osobnému autu na legendárnej fínskej rely stojí za pozretie.

Čo sa stane, keď proti sebe postavíte osobný automobil Volkswagen Polo R WRC a kamión KAMAZ 4326? KAMAZ si Polo dá k obedu... Keď ale majú pretekať na tej istej rýchlostnej skúške – na legendárnej fínskej Ouninpohja Stage, začne sa zaujímavé divadlo. Dôvod je jednoduchý, veľký a ťažký kamión tiež vie jazdiť rýchlo a rýchlosť v podaní špeciálu značky KAMAZ je na úzkych cestičkách vo Fínsku skutočne obdivuhodná, miestami až desivá.

Veď kto by asi tak chcel v spätnom zrkadle vidieť ako ho naháňa takto upravený pretekársky rely kamión? Jedine Jari-Matti Latvala... No a kto je dostatočne zručný kamionista, aby ho aspoň trošku ponaháňal? Čo tak víťaz Relly Dakar 2015 Ayrat Mardeev?

Domáci jazdec Jari-Matti Latvala pozná rely Fínsko výborne a dokázal to už trojnásobným víťazstvom na domácej pôde. Ayrat Mardeev Fínsko priveľmi nepoznal, no keď prišla ponuka, neváhal a nenechal si ujsť prezentáciu klenotu medzi rýchlostnými skúškami fínskej rely – skúšku Ouninpohja.

Takže ako dopadne súboj Pola R WRC s maximálnym výkonom 318 koní a Kamazu 4326 s výkonom necelých 1000 koní?

Iste, o závod nejde, svižné malé Polo sa s KAMAZom v podstate len hrá. No obor zvaný KAMAZ sa tiež nenechá zahanbiť a video zo súboja vyzerá skutočne fenomenálne.

Zdroj: Jaanus Ree/Red Bull

jh
ZDROJ: youtube.com, Red Bull

Komentáre k článku


Stream naživo