2016-07-14 17:50:00
Škoda Kodiaq pick-up
Škoda Kodiaq pick-up
Zdroj: theophiluschin.com

Bude Škoda Kodiaq aj ako pick-up? Nič nie je nemožné...

V poslednom čase akoby sa v Európe vrece roztrhlo s ponukou modelov pick-up.

Vozidlá populárne hlavne za Veľkou mlákou, teda v Amerike (Severnej aj Južnej) sa dostávajú čoraz viac do pozornosti a povedomia európskych motoristov. Automobilky sa teda prispôsobujú a ponúkajú čoraz viac modelov v tejto donedávna málo zastúpenej triedy na starom kontinente.

Alebo je to naopak a aby si značky uchytili nových klientov, obsadzujú postupne aj segmenty, v ktorých doteraz nemali zastúpenie? Nech je to ako chce, vyrojilo sa nemálo nových modelov so snahou zaujať. V tomto pohľade na vec  dáva zmysel aj pick-up s okrídleným šípom v znaku. Najmä ak sa ponuka takýchto áut postupne rozširuje aj od značiek, ktoré tento segment neobsadzovali.

Medzi pick-upy mieri po novm Fiat s fullbackom na báze Mitsubishi L200 a Renault s Alaskanom, ktorý je postavený základe Nissanu Navara. Architektúru japonskej značky využije aj Mercedes-Benz, v pripravovanom modeli GLT.

Práve v súvislosti na stále sa rozširujúcej ponuku pick-upov je tu teda otázka, prečo by do tohto segmentu nemohla vstúpiť aj Škoda. najmä ak celý koncern VW má smiešne malú ponuku len v podobe modelu Volkswagen Amarok. Práve ten by mohol slúžiť ako technický základ v škodováckemu pick-upu.

Prečo by to mala byť práve Škoda? Už pred časom vyrábala modely Felicia pick-up a Felicia fun, na ktorý, žiaľ len v podobe konceptov nadviazala Fabia Funstar.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Ivo Hercik - Škoda Auto

Tak čo poviete – zišla by sa značke Škoda aj takáta mašina? Záhradkárom, rybárom , poľovníkom a podobným druhom zákazníkov by padla ako uliata. Teda až na cenu, lebo toto auto by nepatrilo do kategórie najlacnejších. Nakoniec, značka Škoda tam už dávno nepatrí, hoci si to mnohí ešte stále myslia...

Škoda aktuálne pracuje na svojej expanzii v segmente SUV. Najbližšou novinkou bude až sedemmiestny model SUV KodiaQ, po ňom má nasledovať nový model Yeti a možno aj športovo strihnutý model.

Známy malajský počítačový grafik a automobilový manipulátor Theophilus Chin predstavil svoju víziu. Myslí si, že by sa mladoboleslavská automobilka nestratila s týmto výrobkom ani v stále rastúcej konkurencii pick-upov.

Chin nazval svoje dielo Vision T s odkazom na koncept Vision S, ktorého vzhľadom sa inšpiroval. Z SUV konceptu, z ktorého má byť model Kodiaq prevzal navrhnutý pick-up prednú časť a zelenkastý lak karosérie. Mimochodom, celkom mu pristane. Pozorjenší pohľad napovie, že to je dosť prepracovaný Volkswagen Amarok.

Komentáre k článku


Stream naživo