2016-05-18 04:20:00
Road rage texas
Road rage texas

VIDEO: Je toto možné!? Agresivita na ceste skončila kopaním do auta a bitkou!

Žeby boli myšičky hodné bitky a ničenia cudzieho majetku? Niektorí ľudia jednoducho nevedia prestať.

I keď by sme s istou úľavou radi napísali, že takéto veci sa môžu udiať iba v Texase, nie je to pravda a cestné konflikty končiace útokmi a pästnými súbojmi, či ničením cudzieho majetku poznáme i z našich končín. Brutalita a gradovanie konfliktu v tomto prípade však prekvapí i rokmi ošľahaných užívateľov internetu.

Žiadna krv, či strelné zbrane v tomto videu našťastie nie sú. Pritom ich výskyt nie je taký nepravdepodobný ako by sa mohlo zdať. I bez nich je intenzita hádky medzi posádkami dvoch vozidiel nepochopiteľná a neospravedlniteľná. Dokazuje to však skutočnosť, že aj ľudia dokážu stratiť zdravý rozum a prestanú rozmýšľať o následkoch svojho konania.

Otec a dcéra boli na viacprúdovej ceste svedkami zúrivého konfliktu medzi dvoma posádkami vozidla. Incident sa odhral v Texase v USA 14.5. tohto roku. Pritom za bitkou a poškodzovaním cudzej veci údajne stojí úplná maličkosť – neochota pustiť pred seba druhé vozidlo.

Podľa vyjadrení svedkov, ktorí incident zachytili na video mobilným telefónom sa jedno z vozidiel snažilo v hustej premávke dostať pred druhé. Z maličkosti, pri ktorej by stačilo ustúpiť podľa starého známeho múdrejší ustúpi, či aspoň pokojnejší ustúpi sa stala hlučná hádka a následne bitka. Pri bitke pritom tvrdú ranu do tváre vyfasovala aj zúčastnená žena, ktorá predtým intenzívne rozdúchavala vášne zúčastnených mužov, následne sa ich od seba snažila odtrhnúť. Výsledok incidentu nie je známy, keďže k prípadu nebola privolaná polícia, no predpokladáme, že konanie mužov a ženy neostane bez ich pozornosti.

Takéto konanie je hanebné a vybavovanie si účtov týmto ani iným spôsobom rozhodne neschvaľujeme. Video je však ukážkou toho, čo môže vzniknúť len z trúbenia, vybrzďovania, či neochoty umožniť prejazd iným. Snažiť sa získať prevahu nad druhým a neschopnosť zmierňovať konflikt, ba až ochota riešiť „vec“ ručne-stručne je absolútne neakceptovateľné bez ohľadu na rôzne domnelé poľahčujúce okolnosti, či to „kto je v práve.“ Ak totiž existuje niekto na vynucovanie práva a pravdy, je to polícia a ďalšie orgány činné v trestnom konaní. Video berte ako varovanie pred ľudskou hlúposťou. Vyvyšovanie sa nad ostatných a ukájanie ega na cesty, ani nikde inde nepatrí.  

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo