2015-12-17 04:05:00
Volkswagen Passat jednoočko
Volkswagen Passat jednoočko

VIDEO: Dočasne oslepol? Vodič Passatu predbiehal, keď šlo v protismere auto!

Vodič staršieho VW Passat musel prehliadnuť protiidúci automobil. Alebo chcel spáchať samovraždu.

Vodič strieborného Volkswagen Passat Variant B5 pravdepodobne prehliadol protiidúci automobil a predbiehal aj napriek tomu, že predbiehací manéver nemal šancu úspešne dokončiť.

Alebo sa pokúsil spáchať samovraždu a na poslednú chvíľu si to rozmyslel? Pretože predbiehať dvojicu automobilov bez toho, aby si bol istý, že pred ním široko-ďaleko v protismere nikto nebol sa rovná úplnému šialenstvu.

Incident sa odohral v Poľsku neďaleko českých hraníc na ceste medzi Bolkowom a Dobromierzom 8.12 tohto roku. Vďaka širšej krajnici sa vodič protiidúceho vozidla s kamerou dokázal uhnúť natoľko, aby vodič Passatu dokázal namieriť automobil medzi vozidlá. Bolo to však skutočne veľmi tesné.

Uponáhľaný predvianočný čas núti vodičov jazdiť ostrejšie než je únosné. Následne vznikajú podobné situácie, ktoré však nemusia skončiť tak „dobre“ ako v tomto prípade. Video okrem potreby jazdenia podľa starého dvakrát meraj, raz rež ukazuje ešte jednu skutočnosť – aj keď to nie je predpísané vo všetkých štátoch, svietiť treba vždy a vždy oboma svetlami, najmä v zimnom období, keď je aj to málo denného svetla slabšie než v lete. Práve horšia viditeľnosť a nedostatočne osvetlené auto môžu byť za obdobnými situáciami.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo