2015-12-07 04:40:00

VIDEO: Toto by ste na ceste nečakali. Nehoda sa vôbec nemusela stať!

Hlavným problémom pri jazde za nákladným automobilom je zlý výhľad vpred.

Nákladné automobily a podobne rozmerné autá svojou veľkosťou a nákladom často znemožňujú dostatočný výhľad vpred. Predbiehať ich na neprehľadnom úseku je nebezpečné, avšak rovnako nebezpečné je jazdiť za nimi a nevenovať sa naplno riadeniu.

Platí, že radšej byť o niečo ďalej a vidieť, ako lepiť sa a nevidieť kam vôbec idete. Nehoda ktorá sa odohrala v novembri v Rusku nemusela nastať. Blbec na ceste je totiž častý zjav, ktorý môže ale aj nemusí spôsobiť problémy. Je na vodičovi, aby rozmýšľal aj zaňho. Avšak keď toho blbca nevidíte, čas na reakciu a správne vyhodnotenie situácie vôbec nemusíte mať.

Blbca na ceste stretol aj vodič s palubnou kamerou na nasledujúcom videu. Svoj automobil šoféroval za menším nákladným automobilom. Pred nákladiakom šlo staršie červené Audi. Vodič Audi sa z ničoho nič rozhodol zabrzdiť. Šofér nákladiaku ešte dokázal reagovať a uhol sa, vodič za ním však už nie.

Na reakciu nemal veľa času, avšak stačilo reagovať správne a nehode mohol predísť. Je pravdepodobné, že sa nevenoval naplno riadeniu. Namiesto toho, aby nasledoval kamión a riskoval, že pôjde auto v protismere, ktoré mohol prehliadnuť, dupol na brzdy. Nestačilo to a staršiemu Audi zrušil kufor. Ak aj mal vodič Audi poruchu, nedalo sa zájsť na kraj?

Pri nehode sa nikomu nič nestalo. Čo myslíte, reagoval vodič auta s palubnou kamorou správne, venoval sa dostatočne riadeniu?

 

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo