2015-07-20 14:58:18
Michael Winslow Golf R
Michael Winslow Golf R sound
Zdroj: jh

VIDEO: Ako znie Golf R? Dokonale vďaka Jonesovi z Policajnej Akadémie!

Michael Winslow alias Larvell Jones z kultovej série filmov Policajná Akadémia nahral zvuk pre Golf R.

Michael Winslow si za svoju kariéru zahral vo viacerých úspešných projektov, no našincovi bude známy najmä z filmovej série Policajná Akadémia, kde si zahral sympaťáka Larvella Jonesa, pri ktorom využil svoje schopnosti imitovať zvuky. Známy je tiež zo série filmov Extralarge, alebo Detektív XXL, kde si zahral Dumasa, kolegu Budda Spencera, či z filmu Spaceballs. Pred účinkovaním vo filmoch, ale aj v nasledujúcich rokoch bol americkému publiku známy ako „stand-upista“, teda zabávač v stand-up vystúpeniach pred živým publikom. Americké médiá ho volajú aj Muž 10-tisíc zvukových efektov, hovorí sa o ňom, že dokáže napodobniť úplne všetky zvuky. Svoje schopnosti objavil, keď sa ako dieťa bránil pred šikanou napodobňovaním štekania psa.

No a práve tento zabávač sa stal tvárou a hlasom kampane Volkswagenu v USA, kde sa prednedávnom spustil predaj superostrého hatchbacku Golf R. Kampaň dáva fanúšikom možnosť nahrať svoju predstavu o zvuku Golfu R. Na základe nahrávky potom stránka vygeneruje video hodiace sa do vášho zvukového prejavu. Zábavná aplikácia sa stala hitom a vyskúšať si ju môžete tu.

Či už sa vám podarí naozaj napodobniť zvuk Golfu R besniaceho na okruhu, alebo nie, isté je, že len ťažko predbehnete schopnosti Michaela Winslowa dokumentované v nasledujúcom videu.

Zaujímavé tiež je, že aj samotný Golf R si k svojmu športovému prejavu musí dopomôcť, a to nielen výfukom, ale tak ako aj ďalšie hot-hatche soundtrackom z reproduktorov, či zvukovým aktuátorom (kladivkom).  Možno by však bolo ešte lepšie, aby zvukovému prejavu dopomohol práve Winslow. Páčilo by sa nám aj keby vymenil hlások navigácie, robil smerovky, klaksón a podobne...

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo