2015-07-06 14:29:28
Nákladiak si takmer zahral
Nákladiak si takmer zahral kolky s chodcami

VIDEO: Nákladiak dostal šmyk a vletel do skupiny chodcov na prechode!

To, že máte na prechode zelenú ešte neznamená, že nemáte sledovať premávku a okolie.

Mnohí chodci vnímajú zelenú na semafore na prechode pre chodcov ako ultimatívnu ochranu pred nebezpečenstvom. Akoby sa v tom okamihu medzi chodcov a autá  vtesnal neviditeľný múr, ktorý autám neumožňuje ďalší pohyb.

Chodec poddruhu skúsený však dobre vie, že zelená preňho a červená pre autá sú len svetielka na semafore a o bezpečnosť na ceste sa musí predovšetkým starať sám za použitia vlastných zmyslov a vlastného úsudku.

A presne takýto chodec, chodec skúsený má šancu prežiť situáciu, v ktorej vodič nákladného vozidla dostane šmyk a vrúti sa na prechod.

Prípad z ďalekého východu (pravdepodobne z Ruska) dáva za pravdu tým, ktorí tvrdia, že opatrnosti nikdy nie je dosť.

Skupina chodcov čakala na prechode na zelenú. Keď sa zelená na opačnej strane viacprúdovej cesty objavila, vykročili vpred. Tí najrýchlejší sa takmer dostali na polovicu prechodu, keď si všimli nákladné auto rútiace sa v šmyku k nim. Akoby zázrakom sa (údajne) nikto vážnejšie nezranil a zdá sa, že pod nákladiakom skončili iba nákupné tašky a ďalší „materiál“.

Predstavme si však ako by to asi dopadlo, keby mali chodci v rukách namiesto nákupných tašiek smartfóny a v ušiach slúchadlá...

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo