2015-04-11 13:10:00
Range Rover Evoque po
Range Rover Evoque po páde z nadjazdu na betón

VIDEO: Poďme spolu lietať! Pozri ja už letím! Range Roverom Evoque z nadjazdu...

Istí Slováci sú dozaista priekopníkmi v lietajúcich autách, v Rusku si povedali, že lietať sa dá aj bez krídel.

Respektíve si to povedal jeden vodič automobilu Range Rover Evoque, a tak pri snežení neodhadol podmienky na ceste za tunelom. Vyšiel z neho vysokou rýchlosťou, nezvládol zákrutu a vyletel do vzduchu.

Neletel však ďaleko. Jednak pre kotrmelce, ktoré jeho Evoque pri vzlete okúsil a tiež preto, lebo Evoque nemá krídla. Zato však má jednak prémiovú výbavu, cenu a tiež prémiovú bezpečnosť. Aj napriek kotrmelcom, nárazom a pádu z nadjazdu sa vodičovi a spolujazdkyni nič nestalo, a keď ich prešiel prvotný šok, takmer bez zranení vystúpili z auta. Síce im pri vystupovaní pomohol náhodný svedok, nikomu sa nič vážne nestalo.

Pritom iba kúsok chýbal, aby Evoque nebolo jediné auto, ktoré padlo 20 metrov z nadjazdu na ulicu pod ním. Takmer sa to „podarilo“ aj starej Lade, ktorá z tunela vyšla pár sekúnd predtým. Vodičovi sa však vďaka nižšej nájazdovej rýchlosti podarilo vtesnať za betónovú zábranu a vyšiel z incidentu iba s oškretou ľavou časťou vozidla.

Nie sme si totiž úplne istí, či by aj spomínaná Lada dokázala poskytnúť posádke takú ochranu ako Evoque. Ten sa v odhodlaní zabrániť zraneniam posádky v podstate zo štýlového auta zmenil na totálny vrak. Tu sú dve videá z dopravných kamier, ktoré zachytávajú nehodu.

jh
ZDROJ: Carbuzz

Komentáre k článku


Stream naživo