2014-04-29 14:39:52
Maskované auto z Bratislavy.
Maskované auto z Bratislavy. Čo to je za auto?
Zdroj: Tomáš z Bratislavy

Po Bratislave sa preháňal supertajný prototyp! Viete, čo je to za auto?

Čitateľ Tomáš z Bratislavy zachytil v centre Bratislavy jazdiaci prototyp automobilu. Viete, čo to je?

Po našom hlavnom meste sa na začiatku apríla tajne premával maskovaný prototyp automobilu, ktorý si na odhalenie pre oči verejnosti počká ešte viac než rok. Ekluzívne tak vidíte obrázky z testovania auta v premávke, ktoré ešte dlho nikto neodhalí. Máte svoj tip?

Trvalo nám pár dní, kým sme odhalili, čo za auto sa testovalo v uliciach hlavného mesta. Keďže je Bratislava takpovediac odvšadiaľ ďaleko, tipovali sme auto, ktoré sa bude vyrábať v jednej z automobiliek so závodmi na Slovensku, či v blízkom okolí. Lenže auto podobnej koncepcie v blízkom okolí nevyvíja nikto, respektíve ani zďaleka vo vývoji nie sú tak ďaleko, aby auto vypustili do ulíc (napr. Škoda a jej Šerpa, respektíve Snowman). Avšak obrázky prezrádzajú nápadnú podobnosť s autom, ktoré s výrobou na Slovensku nemá nič spoločné. Už na prvý pohľad je na obrázkoch vidieť výraznú podobu s Range Roverom Evoque. Ale facelift modelu Evoque je už nejaký ten mesiac vonku a nová generácia sa nechystá. Pozornosť sa tak upriamila na nástupcu modelu Freelander, ktorý by mal mať viac spoločné s novým radom Discovery (Land Rover má v pláne stavať svoje autá v troch radoch – Range Rover ako strop, menej luxusné autá v triede Discovery a spodnú časť produktov by ste mali oslovovať Defender).

Zdroj: Tomáš z Bratislavy
Zdroj: Tomáš z Bratislavy

Nástupca Freelandera je jeden z horúcich kandidátov. Lenže pred pár dňami sa na internete objavili obrázky nového SUV od Jaguaru pod označením CX-17. Toto auto mali zachytiť počas testovania na severnej slučke pod hradom Nürburg. Treba povedať, že aj s Jaguarom majú fotografie z Bratislavy niečo podobné. Mohli by sme sa domnievať, že od začiatku apríla prešiel nový Jaguar miernymi zmenami, prípadne sa len zmenilo jeho maskovanie. Subjektívne sa zdá byť nižší ako auto na obrázkoch z nášho hlavného mesta. Jaguar CX-17 je tak druhý horúci kandidát.

Tretím  kandidátom na automobil, ktorý v Bratislave zachytil Tomáš je Range Rover Evoque XL, ktorý by mal prísť do roku 2016. Obrázky z Bratislavy naznačujú extrémnu podobnosť s modelom Evoque. Jediný výrazný rozdiel možno badať na zadnej časti, ktorá vyzerá byť kolmejšia ako je to pri Evoque. Záver, že by to mohla byť predĺžená verzia tohto modelu teda môže byť reálny.

Samozrejme treba mať na pamäti, že automobilky pri tajnom testovaní prototypov používajú „mulice,“ ktoré sa maskujú aj pripodobňovaním sa k iným modelom. Tomáš tvrdil, že v aute bolo viacero ľudí s laptopmi a hŕbou ďalšej elektroniky cez ktorú pravdepodobne detailne sledovali správanie sa auta.

Obrázky na porovnanie áut nájdete v galérii.

Čo poviete, je to Evoque XL, nástupca Freelandera, či Jaguar CX-17? Alebo je to niečo úplne iné? Svoje tipy píšte do diskusie!

Ján Hargaš
ZDROJ: Tip

Komentáre k článku


Stream naživo