2014-01-23 14:59:25
Design Vision GTI Concept
Design Vision GTI Concept
Zdroj: VW

Najsilnejší hot-hatch Golf R Evo má mať viac než 370 koní!

A jeho koncept by sa mal ukázať na autosalóne v Pekingu v apríli. Aspoň tak to tvrdí zdroj z VW.

Informácie priniesol britský portál autoexpress.co.uk, ktorý síce už zopár krát priniesol správy, ktoré sa nepotvrdili, no tento krát to vyzerá celkom reálne.

Golf R Evo by mal byť pokusom VW postaviť najsilnejší sériovo vyrábaný hatchback súčasnosti. Podľa zdrojov z Volkswagenu sa na R Evo intenzívne pracuje a konštruktéri chcú okrem zvýšenia výkonu znížiť váhu autu.

Tejto informácie sa chytili ďalší, a tak sme sa dozvedeli, že by auto mohlo mať výkon až 275 kW (374 k) a krútiaci moment 450 Nm. Golf R má 221 kW (300 k) a 380 Nm. Evo by mal byť vybavený  pohonom 4Motion prostredníctvom Haldexu.

Austrálsky Drive sa vracia k rozhovoru so šéfom inžinierov VW Fritzom Eichlerom (to on sa podpísal pod najvýkonnejší štvorvalec Mercedesu s výkonom 265 kW), ktorý sa nechal počuť, že vďaka posunu v technológii spaľovania je možné štvorvalec dostať až na hranicu 400 koní.

K ďalším nepotvrdeným, ale logickým správam patrí, že by Golf R Evo mal byť odľahčený väčším využitím karbónových vláken, a to nielen na streche, ale aj v konštrukcii a v interiéri.

Minulý rok predstavil VW na stretnutí fanúšikov GTI pri jazere Worthesee Design Vision GTI koncept (na obrázku), ktorý mal vyše 500 koní. Díleri VW o ňom hovoria ako o Golfe, ktorého cena by sa rátala v miliónoch... (čoho?).

Tieto pomenovania však svedčia o tom, že samotný Golf R Evo, ak bude, tak bude nielen extrémne výkonný a ľahký, ale tiež extrémne drahý. V podstate by sa tak z Golfa stalo superšportové auto, a to už je niečo.

     

Ján Hargaš
ZDROJ: autoexpress.co.uk, drive.au

Komentáre k článku


Stream naživo