2013-02-07 17:32:46
Volkswagen zahmlieval s novým
Ajhľa, ako si z nás Volkswagen vystrelil! Namiesto Golfu R predstavil Golf R - ale kabriolet z predchádzajúcej verzie.
Zdroj: Volkswagen

Volkswagen zahmlieval s novým Golfom R, sadli sme mu na lep

Iba včera sme vám poskytli informáciu, že Volkswagen „zamrazil“ svoj model R do ľadu a predstaví ho v utorok 11. februára.

Je to tak, ale aj celkom inak. Namiesto najostrejšej verzie R aktuálnej siedmej generácie modelu Golf sa „v ľade“ skrýva verzia kabrio – ale predchádzajúceho modelového radu! Nemecký výrobca si tak úspech novinky „požičal“ na promovanie niečoho, čo sme považovali za nové „erko“. Ono vlastne nové je. Ibaže kabriolet. No a ten máva „meškanie“.

„Nový“ starý Golf R

Keď sa postupne „roztopila“ vrchná časť ľadového kvádra, a objavili sa kontúry bez strechy, zistili sme, koľká bije. Prestrelili sme! Nuž, stáva sa a my sa k tomu priznávame. Nikomu sme neuškodili, len sme chceli byť medzi prvými tam, kde ešte rad nemá stáť...Niekedy sa aj novinári nechajú nachytať – a nám sa to stalo v snahe priniesť informácie, ktoré presakovali zo zdrojov blízkych automobilke aj Volkswagenu samotného. Automobilka spomínala nový Golf R – ale o siedmej generácii nebolo ani slova. Pekný „vlastenec“ do vlastnej siete, že?

Prekvapenie áno, ale pre koho

Volkswagen tak predstaví starý dobrý Golf 6 Cabrio, hoci vo verzii R. Prekvapenie sa teda nekoná, vlastne ho Volkswagen iba umne predstiera. Bolo by to trocha prekvapujúce, keby sa objavila verzia R tak rýchlo po uvedení štandarného modelu a dokonca skôr, ako príde GTI. Ešte pár dní a niekoľko hodín sa bude pomaly roztápať elektronický „ľad“, kým dôjde k úplnému odhaleniu „erkového“ kabrioletu na báze Golfu 6. generácie. Potom sa dozvieme aj podrobnosti o pohone, výkone a jazdných parametroch.

Zatiaľ odhadujeme, že ako pohon bude slúžiť dvojlitrový motor konštrukčného radu EA 113 s výkonom 200 kW (271 k), maximálna rýchlosť by mala byť na hranici 250 km/h, zrýchlenie z nuly na stovku za zhruba 6 sekúnd a prevodovka buď DSG, alebo manuálna šesťstupňová, to všetko v rámci platformy PQ35 s pohonom na všetky kolesá. Ale po absolvovanom chytáku radšej nič netvrdíme a necháme sa prekvapiť spolu s vami. Tých pár dní to už hádam vydržíme.

Ako malú kompenzáciu na spríjemnenie čakania je tu prezentačné video kabrioletu Golfa šiestej generácie:

Jozef Vydra
ZDROJ: VW

Komentáre k článku


Stream naživo