2013-10-22 04:00:00
Električka
Električka
Zdroj: wikimedia

VIDEO: Električka nezastavuje! A ani sa vám neuhne. Prečo? Lebo to nevie...

Ako to dopadne, keď sa stretne auto a električka? Určite nepríjemne. Ale ako to dopadne, keď sa stretne električka a ľudské telo? Až príliš drsne...

Existujú dve základné pravidlá na cestách, kde okrem áut jazdia aj električky.

Prvé pravidlo: Električka má vždy prednosť.

Druhé pravidlo: Ak zákon, vyhláška, či nejaký blbec tvrdí, že električka nemá vždy prednosť, platí prvé pravidlo...

 Lebo najvyšší zákon nie je Ústavný, ale fyzikálny. A preto keď sa proti sebe postaví muška a tehla nezašliapne muška tehlu, ale tehla mušku. Tak to skrátka je.

Sú však vodiči a chodci, ktorí električky za až tak nebezpečné nepovažujú a myslia si, že tieto mnohotonové železné kolosy dokážu zastaviť doslova na pätníku, tak ako moderné autá.

Chyba lávky! Niečo s kovovými kolesami má brzdnú dráhu omnoho dlhšiu než niečo s pneumatikami. Hlavne, ak si vodič električky myslí, že je nezastaviteľný...

Video bolo nakrútené v Rusku. Všimnite si ako sa tvári vodič a spolujazdec. Do reči im zrovna nebolo...

Že to vodič električky v tomto prípade nedomyslel, to je jasné. Do poslednej chvíle si myslel, že modrá Lada uhne a on bude môcť bezpečne prejsť. Lenže Lada neuhla. Nemala kam.

Aj v nasledujúcom videu hrá hlavnú úlohu Lada. Toto je však bežnejší prípad stretu auta s električkou. Vodič auta nepovažoval za dôležité skontrolovať spätné zrkadlo pred odbočením. Možno by zistil, že nie je všetko v poriadku...

V predposlednom videu nejde ani o chybu vodiča električky, ani o chybu vodičov automobilov a už vôbec nie o chybu chodcov. Tu totiž zlyhaly brzdy. Akoby zázrakom nikto neprišiel o život a všetkým chodcom sa podarilo ujsť. A nielen im. Vodič čierneho auta nestratil duchaprítomnosť a poriadne dupol na plyn, keď si všimol, čo sa za ním deje.

Posledné video je najhoršie a neodporúčame ho slabším povahám. Zato ho odporúčame všetkým, čo prechádzajú cez koľaje mimo označených priechodov a tiež tým, ktorí si myslia, že najdôležitejšie je byť videní. Oni vidieť nemusia.

Takto to dopadne, keď sa proti električke postaví mäkké ľudské telo. Dievča z Rumunska podľa všetkého prišlo o nohu.

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo