2013-09-05 11:50:00
Perfektné parkovanie
Perfektné parkovanie

Parkuješ ako... Rus!

Piješ ako Dán, šetríš ako Škót, ladvinku máš ako Čech a jazdíš ako ... Slovák? Každý národ je niečím „výnimočný.“ Stereotypy vládnu svetu a my pre vás máme jeden úplne nový: parkuješ ako Rus.

Rusi sa pomaly ale isto stávajú legendárnymi vodičmi. Hlavne v oblasti: ako to nerobiť. Rozmach videa, internetu a kamier na palubnej doske môže byť užitočný, ak ide o snahu predchádzať dopravným nehodám a prešľapom na cestách. Lenže videí z Ruska je v poslednom čase toľko, až to vyzerá akoby tam nevedel šoférovať nikto. Ale stačilo by namontovať viac kamier do áut na našich cestách a hneď by si Rusi mohli vydýchnuť. Na internet sa dostanú iba tie najbláznivejšie situácie, veď kto by sa pozeral na to ako niekto jazdí disciplinovane a bez nehôd?

Dobre, možno Rusi vedia šoférovať (neschopnosť záleží skôr od duševných daností a výšky úplatkov... teda vlastne poplatkov v autoškolách, než od národnosti) ale podľa nasledujúceho videa určite nevedia parkovať.

Poznáte situáciu, keď sa večer vrátite a na parkovisku pod panelákom všetci parkujú ako takí... a vy nemáte kde zaparkovať? Pritom by stačilo nenechávať si priestor pre dvere, akoby z auta vystupoval poltonový sumec... pardon, samec. Väčšinou sa také parkovanie dá pripísať jednému, či dvom špecialistom, ktorým sa potom chtiac-nechtiac prispôsobia aj ostatní.

Lenže v tomto prípade sa na jedného, či dvoch špecialistov nedá vyhovoriť, pretože na danom parkovisku parkujú skoro všetci ako takí... Rusi!

 

Je však celkom možné, že si vodiči na nové móresy na parkovisku iba nestihli zvyknúť. Parkovacie čiary majú sotva pár dní. Vidieť to podľa nedokončenej čiary pod Ladou v 41 sekunde.

Ján Hargaš
ZDROJ: blick.ch

Komentáre k článku


Stream naživo