2013-08-11 14:45:00
Alonso a La Ferrari
Alonso a La Ferrari nie sú náhodná dvojica, Fernando sa podieľa na jeho vývoji.
Zdroj: Ferrari.com

Špičkový pilot Fernando Alonso „oproboval“ jazdu v špičkovom LaFerrari

Na domácom okruhu automobilky Ferrari vyskúšal jazdec tímu formule jeden špičkový hybrid.

Roky sa už traduje, že jazdci stajne Scuderia Ferrari F1 presedlajú z kokpitu formulových áut  do niečoho „civilnejšieho“. Zväčša sú to sériové autá značky. Tak to bolo aj tentoraz, hoci treba povedať, že LaFerrari ešte nie je sériovým vozidlom, jeho výroba sa ešte len pripravuje. Nič to nemení na fakte, že Fernando Alonso teraz „prevetral“ vrcholný produkt automobilky.

Bolo to pred Veľkou cenou Maďarska, keď mal Alonso  Za volantom sa cítil skoro ako vo svojej formule a na trati toto najnovšie hybridné superkupé značky so vzpínajúcom sa koníkom poriadne preskúšal. Fernando Alonso mal príležitosť hodnotiť pre seba tú najnovšiu fázu vývoja najrýchlejšieho auta, aké kedy vyprodukovali v Maranelle.

Súdiac podľa jeho reakcií si naozaj vychutnal každý zo 708 kW (963 koní) výkonu, ktoré dodáva kombinácia motora V12 - 588 kW (800 k) a elektromotora - 120 kW (163 k).

Alonso sa spolu s tímovým kolegom Felipe Massom podieľa na vývoji tohto superšportového hybridu a prináša inžinierom cenné poznatky pri vývoji tohto výnimočného auta.

Jozef Vydra
ZDROJ: Ferrari.com

Komentáre k článku


Stream naživo