2013-01-19 06:35:00
Japonská Fabia prekvapivo v
Kedy a či sa vôbec dostane do výroby koncept Gear sa nevie.
Zdroj: Honda

Japonská Fabia prekvapivo v Kanade

Najväčší severoamerický autosalón v Detroite priniesol mnoho noviniek. Jedna nečakaná svetová premiéra sa však odohrala vo štvrtok približne o 1000 kilometrov severovýchodne.

Japonská automobilka Honda totiž na menej známom kanadskom autosalóne Montreal International Auto Show predstavila štúdiu konceptu mestského vozidla vo veľkosti Fabie. Dostal meno Gear. Vraj inšpiráciou boli pevné bicyklové prevody... no to necháme radšej bez komentára. Marketing sa niekedy naozaj snaží, aby vysvetlil niečo, čo ešte nie je, alebo ešte len má byť. Na druhej strane je tlačová správa k tomuto počinu viac ako diétna. Neobsahuje žiadne údaje o type, druhu, či výkone pohonnej jednotky. Preto máme podozrenie, že skôr ako funkčná štúdia je tento koncept skôr štylistickým niečím, čo ešte nie je, ale mohlo by byť. Teda testovacím „pandrlákom“ na zistenie „chutí“ zákazníkov. Ale určite naznačuje pokus americkej divízie Hondy, ako by malé vozidlá japonskej značky mohli vyzerať.

Zdroj: Honda

Nuda preč, prichádza variabilita a zábava

"Subkompaktné autá sú obvykle buď čisto funkčné, a zároveň nudné, alebo sú veľmi svieže, no drahé a nepraktické pre mladého kupca" povedal Dave Marek, riaditeľ pre dizajn v Honda R & D Americas, Inc. „Koncept Gear rúca tieto prekážky. Je praktický, zábavný, variabilný a dostupný. Má teda všetko, čo mladí, náročnejší mestskí kupujúci budú chcieť v aute“ dodal Dave Marek bez akejkoľvej dalšej poznámky. Takže si z toho vyberte, či sa malá Honda  chystá do výroby, alebo nie.

Zdroj: Honda

Ak auto obstojí v skúške záujmu a zároveň by od vedenia automobilky dostalo požehnanie, má na čo nadväzovať. Veď dizajn pomerne výrazne pripomína tvary prvej aj druhej generácie Hondy Civic. Takže už teraz si môžete urobiť súkromnú tipovaciu súťaž a pozrieť si tvary, ktoré sa niekomu môžu páčiť a inému nie.

Jozef Vydra
ZDROJ: autoblog.com, Honda R&D Americas, Inc.

Komentáre k článku


Stream naživo