2016-03-24 08:35:00
Subaru Impreza hatchback a
Subaru Impreza hatchback a sedan 2017
Zdroj: carscoops.com

Subaru Impreza 2017 – nová platforma, technológie, interiér, skoro nový vzhľad

Subaru je majstrom sveta vo vyrábaní konceptov, ktoré sú kilometre vzdialené od reálnych modelov z nich vychádzajúcich.

Dizajn novej Imprezy tak dozaista nebude patriť k najväčším prekvapeniam autosalónu v New Yorku. Zato ale ide o prijateľnú evolúciu toho aktuálneho vzhľadu. Nová Impreza s modelovým označením 2017 skrýva väčšinu zmien pod svojim kabátom. Tou najväčšou zmenou je nová platforma, ktorá je v priemere o 70 až 100 % tuhšia ako aktuálna a dokáže pohltiť o 40 % viac energie pri náraze ako tá predchádzajúca. Auto navyše ponúkne systém EyeSight a zopár ďalších fičúr, zvyšujúcich ako aktívnu, tak pasívnu bezpečnosť vozidla.

Okrem toho sa Impreza môže pochváliť novými LED svetlami a o niečo väčšími vonkajšími rozmermi. Rázvor narástol o 25 mm, dĺžka o 41 mm, šírka o 38 mm, naopak výška klesla o 10 mm. Aj vďaka rozmerovým pohybom a vďaka novej tuhšej platforme ponúkne pasažierom viac miesta. Nová je aj palubná doska, páka radenia automatickej prevodovky a podobne.

Ponuka motorizácií bude závisieť od územia, v ktorom sa Impreza bude predávať. Veríme, že sa dostane aj do Európy a doplní tak model Levorg (kombi) a to ako verziou sedan, tak i hatchback. Americká verzia, ktorá sa predstavila na autosalóne v New Yorku má v oboch prípadoch hatchbacku i sedanu Podkapotou vynovený dvojlitrový štvorvalcový benzínový boxer motor. Ten má vďaka priamemu vstrekovaniu zvýšený výkon o 4 koníky na 154 k. 

V prípade európskej verzie by sme stavili na 1,6 litrový benzínový turbomotor a manuálnu, či CVT prevodovku. Keďže však pre Subaru Európa nie je prioritou a nepredáva sa tu ani predchádzajúca generácia modelu (v Nemecku iba starší hatchback, u nás Levorg založený na súčasnej generácii Imprezy WRX). 

Zdroj: carscoops.com

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo