2015-11-23 08:30:00
Subaru Impreza sedan
Subaru Impreza sedan
Zdroj: autoblog.com, carscoops.com

Subaru ukázalo koncept novej Imprezy sedan. Vyzerá príliš dobre?

Subaru na autosalóne v Los Angeles odhalilo koncept sedanu modelu Impreza. Čo poviete, vyzerá dobre?

Ak sa vám koncept Subaru Impreza sedan zdá byť príliš pekný, je pravdepodobné, že produkčné auto nebude vyzerať až tak očarujúco. Pre dobro všetkých budúcich majiteľov tohto vozidla sa teda bez mučenia zhodnime na tom, že auto vyzerá celkom dobre, ba až úplne všedne.

Nedávna história nám totiž dokazuje, že koncepty Subaru sú príliš pekné na to, aby sa ich vzhľad preniesol aj na sériové autá. Napriek tomu treba dodať, že už teraz vyzerá sedan novej generácie populárneho kompaktného modelu Impreza pripravený na predaj.

Niekoľko týždňov dozadu sme mali možnosť na autosalóne v Japonsku vidieť koncept Subaru Impreza hatchback. Sedan nesie rovnaké štylistické prvky, i keď má o niečo ostrejší výraz.

Automobil nesie typickú masku chladiča nových Subaru (napr. Levorg), zároveň pridáva nový štýl svetiel. Celkovo pôsobí auto veľmi športovo. Keď uvážime, že Podkapotou by sa mali objaviť nové priamovstrekové prepĺňané benzínové boxer agregáty podobné tomu v Levorgu (1,6 turbo) a pridáme si k tomu štandardný pohon všetkých štyroch kolies, hneď sa človeku začnú zbiehať slinky.

Tak sedan i hatchback by mali stáť na novej globálnej platforme automobilky. Vonkajšími rozmermi sa veľmi neodlišujú. Koncept sedanu má dĺžku 4 555 mm, šírku 1880 mm a 1453 mm výšku. Rázvor je 2670 mm a pneumatiky konceptu sú rozmeru 235/40 R19. Nová Impreza by sa mala predstaviť v priebehu budúceho roka. V galérii nájdete tiež kamuflovaný prototyp.

Zdroj: autoblog.com, carscoops.com

jh
ZDROJ: Subaru

Komentáre k článku


Stream naživo