2015-04-20 14:10:00
Volvo XC90 2015 v
Volvo XC90 2015 v Bratislave

Volvo XC90 dorazilo na Slovensko. Švédsky fešák sa už predáva

Volvo XC90 znamená pre švédsku automobilku veľmi veľa. Právom svoju vlajkovú SUV loď značka privítala pompézne.

Volvo XC90 sa verejnosti predstavilo minulý rok. Už niekoľko mesiacov poznáme jeho slovenské ceny, no až teraz tento model prichádza do našich končín.

Vstup na trh pre XC90 pripravila automobilka skutočne na úrovni. Akoby zázrakom im vyšlo počasie a automobil odhalili na podujatí v hoteli pod Slavínom v Bratislave. Pozvaní hostia a novinári čakali na možnosť priblížiť sa k autu viac než trištvrte hodinu, no oplatilo sa. Automobil nielenže dobre vyzerá, predovšetkým prináša hŕbu nových prvkov, s komfortom, štýlom a hlavne bezpečnosťou typickou pre švédske autá.

Volvo XC90 už teraz slávi úspech. Veď v čase spustenia internetového predaja boli kúpené všetky autá úvodnej série za pár chvíľ. Od novembra je možné objednať si auto aj u nás. Díler týchto áut do včera zaznamenal 31 objednávok, čo je naozaj zaujímavé číslo. Najmä, keď si málokto mohol na auto siahnuť, čí sa v ňom nebodaj odviezť. Od marca tohto roka však už nabehla sériová výroba modelov D6 a T6, následne sa pridávajú ďalšie verzie.

U nás je možné XC90 objednávať v cene od 54 000 eur. Ponuka začína na verzii D5 s pohonom všetkých kolies a výbavou Kinetic, vrcholí na úrovni 80 200,- za T8 Twin Engine R-Design.

Automobil, ktorý priniesol díler do Bratislavy bol v sedemmiestnom prevedení, a tak sme boli všetci zvedaví, či sa na tretí rad sedadiel natlačíme.  S mojou výškou cez 190 cm je to pre väčšinu automobilov veľmi ťažká úloha, no nie nesplniteľná. V tomto prípade mi zavadzali vlastné kolená, no tretí rad slúži predovšetkým na odvoz detí, čo splní bez problémov. Sedadlá sú pritom celkom pohodlné a s dobrým sklonom. Zaujímavejší bol batožinový priestor za tretím radom, ktorý je nevšedne veľký. Po sklopení druhého radu je vzadu úplná rovina a miesta na skrine. Viac sa toho dozvieme v redakčnom teste. Na ten si však budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Viac o cenách a výbavách sa dozviete tu.   O samotnom aute a technike zistíte viac tu a ešte tu.

Ján Hargaš

Komentáre k článku


Stream naživo