2015-04-09 18:09:54
Na prvý pohľad žiadna
Ilustračné foto
Zdroj: drive.ru

Ruské problémy trvajú. Trh s autami sa ďalej prepadá. V marci až o 42 %!

Predaj áut v Rusku klesol v marci o viac než 42 % v medziročnom porovnaní. Pokles sa tak urýchľuje.

Predaj áut v Rusku zaznamenal v marci pokles o viac než 42 %, čo znamená zrýchlenie poklesu oproti predchádzajúcemu mesiacu, keď dosiahol necelých 38 %. Informovala o tom agentúra Reuters.

Podľa najnovších údajov Asociácie európskych podnikov (AEB) sa v Rusku minulý mesiac predalo 139.850 nových osobných áut a ľahkých komerčných vozidiel. V marci minulého roka to bolo 243.332 vozidiel. Medziročne to znamená pokles o 42,5 %. Na porovnanie, vo februári klesol predaj áut medziročne o 37,9 %.

V predchádzajúcich rokoch trh s autami v Rusku rýchlo rástol, no v roku 2014 zaznamenal pokles po tom, ako v reakcii na anexiu Krymu a následný konflikt na východe Ukrajiny západné štáty zaviedli voči Rusku hospodárske sankcie. Navyše, krajinu poškodili prudko klesajúce ceny ropy, ktorá je jednou z kľúčových vývozných komodít Ruska.

AEB vo svojej prognóze predpokladá tento rok pokles predaja áut v Rusku o 24 %. O niečo pesimistickejšia je audítorská spoločnosť PricewaterhouseCoopers. Tá predpokladá v roku 2015 pokles predaja áut v Rusku o 25 až 35 %.

jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo