2015-01-30 04:45:00
Jeep Grand Cherokee Red
Jeep Grand Cherokee Red Vapor SRT
Zdroj: Jeep

FOTO: Jeep pustí do predaja špeciálnu edíciu Grand Cherokee SRT Red Vapor

Jeep si na začiatok tohto roka pripravil štýlovú ľahôdku – špeciálnu edíciu ostrého Grand Cherokee.

Red Vapor Edition sme mohli vidieť na autosalóne v Paríži koncom minulého roka. Jeep sa pre úspech na autosalóne rozhodol pustiť ju do predaja.

Výnimočnosť verzie SRT Red Vapor tkvie predovšetkým v dizajne a vo výbave. Hlavný prvkom je mierne pozmenený vonkajší vzhľad za pomoci výraznej červenej farby,  20 palcových špeciálnych diskov kolies,  grilu a ďalších detailov.  

Zvnútra je výbava najmä o koži, o znakoch SRT verzie a o zvučnej audiosústave Harman Kardon s 19-timi reproduktormi. Samozrejmosťou je 8,4 palcový infotainment s navigáciou, hŕba asistentov vrátane asistenta mŕtveho uhla a ďalších.

Auto je tiež vybavené systémom Active Noise Cancelation, ktorý pomocou audio sústavy maskuje nízkofrekvenčné zvuky motora. To všetko je základom pre Red Vapor.

Keď sme pri motore, tam neprišlo k zmene oproti klasickému SRT-čku, ktoré vpred tlačí mohutný 6,4 litrový atmosférický motor V8 Hemi. Maximálny výkon 344 kW (468) koní a maximálny krútiaci moment 624 Nm sú obrie čísla.  

Nestačia síce na preplňovaných SUV športovcov z nemecka ako X5 M, či ML 63 AMG, rozhodne však majú svoj šmrnc.

Zdroj: Jeep

Red Vapor edícia príde na trh už budúci mesiac. Cena sa začína na úrovni 87-tisíc, čo vzhľadom na vyššie uvedených konkurentov vôbec nie je zlé.

Ján Hargaš
ZDROJ: Carscoops

Komentáre k článku


Stream naživo