2014-11-07 12:45:00
SEMA 2014
SEMA 2014
Zdroj: caranddriver.com, autoblog.com

FOTO Pozrite si to najlepšie z autosalónu SEMA 2014 v Las Vegas v MEGA galérii!

SEMA 2014 je už takmer na konci, pozrite si to najlepšie z jednej z najzaujímavejších výstav v USA.

SEMA je skratka názvu organizácie Specialty Equipment Market Association, ktorá každoročne od roku 1967 usporadúva výstavu/autosalón, špecializovanú na nové technické komponenty, na úpravcov automobilov a špeciálne motoristické kreácie.

SEMA šou vznikla ako výstava technických noviniek no postupom času sa z nej stala jedna z najvýznamnejších výstav tununingu, športových automobilov a tzv. aftermarketu, teda úpravcov áut a techniky. V súčasnosti je rozdelená na viacero častí, najzaujímavejšou sú práve upravené automobily, ktoré nájdete v galérii.

Na výstavu SEMA každý rok prichádzajú (aj) tie najvýznamnejšie automobilky pôsobiace v USA aby predviedli vlastné špeciálne edície automobilov, spolu s úpravcami, ktorý si na paškál berú rôzne vozidlá, aby z nich vytvorili zaujímavé kreácie a prezentovali tak svoje tuningové majstrovstvo.

Aj toho roku sa na SEMA predstavilo zhruba 1800 rôznych technických súčiastok a zlepšení, ktoré však nikoho okrem šéfov spoločností a im podobných nezaujíma.

Nás ostatných zaujímajú hlavne kreácie automobiliek, úpravcov a tunerov. Autá, ktoré sa snažia byť čo najorginálnejšie, čo najšialenejšie, najsilnejšie, najrýchlejšie a skrátka najlepšie.

Medzi vystavovateľmi nesmú chýbať také automobilky ako Ford, Chevrolet, Jeep, Fiat, Chrysler, BMW, Honda, Accura, Dodge, Toyota, Scion, Hyundai, Kia a ďalší.

Zdroj: caranddriver.com, autoblog.com

Na výstavisku sa je skutočne na čo pozerať, a to najlepšie zo SEMA šou vám ukážeme v bohatej galérii. Nájdete tam nové i staršie Mustangy upravené na tisíc spôsobov, nájdete tam upravený Fiat 500L, Chevy Camaro, Ford 150, BMW M4 na mnoho spôsobov a hŕbu ďalších. To najlepšie zo SEMA vám ešte prinesieme v samostatných článkoch, no myslíme si, že tak vzdialené a pre Slovákov neprístupné veci netreba zbytočne rozoberať. Máloktorý počin zo SEMA získa povolenie na jazdenie v uliciach, ba čo viac, väčšina z výtvorov je nepredajná a slúži len na prezentáciu. Nehovoriac o tom, že na naše cesty by ste s takto upravenou napr. Toyotou Tundra nemohli vyjsť ani keby ste veľmi chceli.

Zostáva nám teda skôr pozrieť si tieto zaujímavé kúsky, zabaviť sa a uvidieť troška amerického chápania slovíčok ako „custom“ či „tuning“. Ak vám galéria a pár zaujímavostí nestačia, všetko o SEME nájdete tu.

Zdroj: caranddriver.com, autoblog.com

Ján Hargaš
ZDROJ: autoblog.com, caranddriver.com

Komentáre k článku


Stream naživo