2014-09-09 14:05:28
Aston Martin Lagonda počas
Aston Martin Lagonda počas testovania v Ománe
Zdroj: Aston Martin

Aston Martin testoval prototyp Lagondy v Ománe. Pozrite si ju na fotografiách!

Aston Martin zamieril otestovať svoj cenný prototyp nového vozidla s legendárnym menom Lagonda tam, kde bude slúžiť.

Konkrétne pod horúcim slnkom na Strednom východe. Aston Martin priviezol na štvortýždňové testovanie svoj výnimočný prototyp s názvom Lagonda. Dovedna si Lagonda v Ománe odkrúti vyše 22-tisíc kilometrov. Cieľom testovania je pripraviť ju na tunajšie pekelné podmienky. Aj preto prišla v najhoršej možnej farbe – čiernej, aby inžinieri zistili ako sa vozidlu podarí udržiavať vo vnútri príjemnú klímu. S testovaním v iných podmienkach sa už nepočíta. Načo aj.

Aston Martin Lagonda ltd. ako znie celé meno značky sa rozhodol, že tento výnimočný model ponúkne v obmedzenom množstve iba na Strednom východe šejkom, ropným magnátom a ďalším milionárom v krajinách piesku, kameňa a šialených stavieb.

Nemôžeme sa tomu čudovať. Jednak by drvivá väčšina vyrobených Lagond aj tak putovala práve tam a navyše vlastnícka štruktúra Astonu je zo Stredného východu.

Nová Lagonda chce pokračovať v odkaze tej pôvodnej, no pridáva moderné prvky a podľa nás významne naznačuje ako budú nové modely značky vyzerať. Treba očakávať, že vzhľad vozidla napriek vyššie uvedenému zostane čo najviac unikátny.

Lagonda je unikátna vzhľadom, technika priveľmi nová nie je. Postavená je na súčasnej ťažkopádnej architektúre VH, ktorú zdieľa so všetkými modelmi značky. Ani Podkapotou žiadne novinky netreba hľadať – 6,0 litrová V12-tka je pre takéto vozidlo ako stvorená a pre Aston nemá veľký zmysel tam pchať V8-čku vyvíjanú v spolupráci s AMG, ktorá sa chystá do ďalších modelov.

Podstatnejšie než to na čom stojí a čo ju poháňa je v tomto prípade luxus a jedinečnosť, ktorú poskytne. A práve jedinečnosť je v tomto prípade dooka bijúca. Také dlhé a čisté línie nenájdete na žiadnom súčasnom vozidle. Všimnite si tiež uhol pod ktorým sa otvárajú dvere. V galérii nájdete tiež pôvodnú Lagondu.

Zdroj: Aston Martin

Ján Hargaš
ZDROJ: Aston Martin

Komentáre k článku


Stream naživo