2014-08-14 15:02:07
Ford C-MAX 1,0 EcoBoost
Ford C-MAX 1,0 EcoBoost
Zdroj: Jozef Vydra

Každý piaty Ford sa predá s trojvalcom 1,0 EcoBoost

Ford oznámil, že jeho malý prepĺňaný trojvalec 1,0 EcoBoost je najpredávanejší prepĺňaný motor v Európe.

Malý, ale výkonný trojvalcový motor s označením 1,0 EcoBoost je najpredávanejším motorom Fordu v Európe a tiež najpredávanejším prepĺňaným motorom v Európe celkovo.

Počas prvých šiestich mesiacov predal Ford približne 120 000 áut s týmto motorom, čím sa vyšplhal na čelo rebríčkov predajnosti značky i celej Európy.

Znamená to, že približne každý piaty nový Ford počas prvých šiestich mesiacov tohto roka bol vybavený výkonným trojvalcom.

Ford tiež hlási, že predaj motora stúpol o 15 % v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Motor bol osadený do 47 % predaných B-MAXov, 33 % všetkých Focusov a zákazníci si ho objednali do 30 % všetkých predaných Fiest.

Jednolitrovému EcoBoostu dozaista pomohlo, že sa už po tretí krát stal najlepším motorom roka. Trojvalec bol uvedený v roku 2012 a hneď získal ocenenie. V súčasnosti sa ponúka vo vyššie spomínaných modeloch, no taktiež ho Ford osádza do C-MAXu, Grand C-MAXu, a do modelov Turneo Connect, Turneo Courier, Transit Connect a Transit Courier.

Keď sa do Európy konečne dostane dlho očakávaný no ešte dlhšie odkladaný Ford Mondeo, nájde si cestičku aj do tohto modelu.

Zdroj: Ford
Zdroj: Ford

V súčasnosti sa ponúka v troch výkonnostných verziách. Základ má rovných 100 koní (100 koní na liter obsahu), výkonnejšia verzia má 125 koní a najvýkonnejšia 140 koníkov.

Ford sa vyjadril, že spomínaná najvýkonnejšia verzia, ktorú Podkapotou nosí napríklad Fiesta Black Edition ešte nie je výkonnostný strop a s motorom sa dá ďalej pracovať.

Ján Hargaš
ZDROJ: Ford

Komentáre k článku


Stream naživo