2014-06-06 10:45:00
Nový Opel Corsa
Nový Opel Corsa
Zdroj: Opel

Pssst! Toto je špionáž! Pozrite si nový Opel Corsa na videu a fotografiách!

Opel sa vykašľal na novinárov a ich špionážne fotografie. „Špionáž“ novej Corsy priniesol sám. Jednoduché, ale účinné, čo poviete?

Všetci vieme ako to funguje so špionážnymi fotografiami. Nie sú úplne "nechcené" a automobilky tak trochu očakávajú, že sa popri cestách objavia fotografi. Je to príjemné promo.

Keďže sa však okolo ciest pri testovaní novej Corsy žiaden špión neobjavil, Opel musel špionáž zobrať do vlastných rúk.

Predstavil tak mierne zahalený nový model mestského vozidla a umožnil nám vidieť ho aj v pohybe.

Aktuálna Corsa prišla na svetlo sveta ešte v roku 2006 a je tak na lufte už osem rokov, čo je viac než dosť. Corsa zdieľa podvozok s Fiatom Grande Punto, a ten sa síce do evolúcie nechystá vôbec, Opel sa chce posunúť ďalej. Súčasná Corsa samozrejme prešla faceliftom a pri detailnom pohľade na novú Corsu sa nám zdá, že aj nový model bude možno označiť skôr za facelift. Aj keď je pravdepodobné, že technika Podkapotou bude úplne nová. Šéf vývoja šasi pre Opel Michael Hardes sa mal pre Autocar vyjadriť, že všetko v kabíne od A-stĺpika až po kufor bude nové.  Očakáva sa vyššia praktickosť, bezpečnosť, nové prvky infotainmentu a možno viac miesta.

Zmeny sa očividne dotkli aj exteriéru, aj keď treba povedať, že základná myšlienka auta zostáva nezmenená. Podstata zmien je badateľná na prednej maske a zadnej časti auta. Vidieť nový tvar svetiel a zopár ďalších noviniek, ktoré pomôžu Corsu priblížiť súčasnému dizajnovému jazyku automobilky. Vyzerá to tak, že dizajnom chce nadviazať na Adama, ale nestratiť kontakt s Astrou. Zatiaľ nevieme aké motory bude mať Corsa k dispozícii, no predpokladom je, že si vyslúži menšie motorizácie ako základ – napr. štvorvalec 1,2 63 kW (85 k) až po motorizácie použité v novej Merive – 1,4 Turbo 88 kW (120 k). Naftu by mal zastupovať overený motor 1,3 CDTi. V súčasnosti sa do Corsy montuje aj silný preplňovaný štvorvalec 1,6 Turbo s výkonom 141 kW (192 k) v športovej rade OPC.

 

Ján Hargaš
ZDROJ: Opel, carscoops, youtubue

Komentáre k článku


Stream naživo