2013-12-13 10:45:56
Hyundai Intrado a Hyundai
Hyundai Intrado a Hyundai Shell Rally Team
Zdroj: Hyundai

Hyundai Intrado: Nový dizajnový smer značky

Na nedávnej tlačovej konferencii predstavil Hyundai okrem skice Intrada aj detaily ohľadom svojho WRC tímu.

Intrado je zatiaľ možné vidieť len na skici, no je to prvá štúdia Hyundai s dizajnom inšpirovaným filozofiou Fluidic Sculpture 2.0. Štúdia Intrado bola navrhnutá a skonštruovaná primárne v európskom výskumnom a vývojovom centre Hyundai Motor v Rüsselsheime, Nemecko.

Meno štúdie Intrado je odvodené od označenia spodnej zaklenutej časti krídla lietadla, vytvárajúcej aerodynamický vztlak, ktorý umožňuje let. Intrado má okrem dizajnu predznamenávať aj budúcnosť technológie značky. Auto by malo byť ľahšie, konštrukcia by mala byť zameraná výlučne na účel a pohonné ústrojenstvo by malo byť účinnejšie.

Štúdia využíva elektrický pohon na báze palivového článku na vodík budúcej generácie, ktorý je ľahší a menší ako systém poháňajúci aktuálny sériovo vyrábaný Hyundai ix35 Fuel Cell.

Ako sme už viac krát spomínali, Hyundai sa chystá vrátiť do rely šampionátu WRC. Fáza testovania sa pomaly ale isto chýli ku koncu a nová sezóna sa nezadržateľne blíži. Tím preto predstavil svoj oficiálny názov a zloženie posádok. Hyundai Shell World Rally Team budú v pretekoch zastupovať tieto posádky (jazdec, navigátor):

Zdroj: Hyundai

Prvá posádka: Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, druhá posádka: Dany Sordo, Marc-Marti. Na tretej koľaji budú pretekať Chris Atkinson so spolujazdcom Stephane Prevotom. Do tímu sa dostala aj fínska posádka v zložení Juho Hanninen, Tomi-Tuominen. Tím sa predstaví už na rely Monte Carlo v januári budúceho roku, kde budú tak ako na ostatných pretekoch jazdiť prvé dve posádky. Tretia a štvrtá posádka sa predstavia na vybraných pretekoch.

“Za menej ako jeden rok sme postavili a otestovali úplne nový automobil podľa špecifikácie WRC – Hyundai i20 WRC a vybudovali sme profesionálny tím s vlastnou základňou pre automobilový šport. Je to veľké dielo, no vieme, že sa v našej prvej sezóne budeme musieť veľa učiť. Naše ciele pre sezónu 2014 sú realistické: chceme dokončiť každú súťaž s obidvoma automobilmi a vytvoriť si databázu informácií a skúseností, ktorá nám umožní vypracovať sa na potenciálnych víťazov v budúcnosti. Ak všetko pôjde dobre, dúfame, že občas budeme môcť v priebehu roka zabojovať aj o miesto na stupienku víťazov,“ povedal šéf tímu Hyundai Motorsport GmbH, Michel Nandan.

Ako Hyundai i20 jazdil počas testov vo Fínsku si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

jh
ZDROJ: Hyundai

Komentáre k článku


Stream naživo