2021-10-11 12:30:00
Hyundai Sonata SW a
Hyundai Sonata SW a Offroad
Zdroj: kolesa.ru, Nikita Chuiko

Hyundai a veľké terénne kombi? Superb a Passat by mohli dostať po nose

Hyundai sa segmentom D a E venuje len modelom SUV zvaným Santa Fe.

Avšak jeho nová elegantná Sonata by si v pozícii modelov sedan a kombi akiste dokázala vybudovať silnú základňu fanúšikov aj v Európe. Pred dvomi rokmi sa o príchode Sonaty do Európy hovorilo veľa, aj o verzii kombi, avšak medzitým sme tu mali nejakého Kovida a ten vynuloval letopočet nielen pri automobilkách. Existencia modelu Sonata postaveného na novej platforme je v Európe zahmlená. Čo však zahmlené nie je, sú skice od ruského servera Kolesa.ru, ktorého grafik Nikita Chuiko sa opäť pohral s nemenovaným grafickým softvérom a vznikla z toho ako verzia kombi (SW), tak i špecifikácia „All Terrain,“ ktorá sa u nás v Európe teší veľkej popularite a svoj podiel na neobvyklom koláči už nechce mať len Škoda, Subaru, či Volvo. Svoje želiezka v ohni majú ako Mercedes, tak Volkswagen a oplastované kombi ponúka aj Opel. Hyundai takúto čisto európsku záležitosť v portfóliu nemá a mohol by mať. Sonate pristane nielen väčší a praktickejší kufor, ale aj terénna špecifikácia so zvýšeným podvozkom a ochrannými prvkami karosérie.

Zdroj: kolesa.ru, Nikita Chuiko

V segmentoch D a E je Hyundai v Európe naozaj zastúpený minimálne. Model i40 bol najväčším, najmä však bol. Zostáva tu jedine Santa Fe.

Sonata má v americkej verzii sedan na dĺžku 4900 mm a ponúka benzínové a hybridné motorizácie s výkonom od 180 do 290 koní. Svojimi rozmermi vytŕča zo segmentu D (Passat, Superb, Insignia) a posúva sa takmer až do segmentu E, kde panujú také autá ako Volvo V90 CC, či Audi A6 Allroad.

Samozrejme, neplatí, že by Hyundai nemyslel na Európu, pretože síce nie pod vlastnou značkou, ale pod dcérskou značkou Genesis toho do Európy aj v týchto segmentoch vozí a ešte len bude voziť naozaj dosť. I keď Genesis G70 Shooting Brake vyzerá očarujúco, elegancii Sonaty a pravdepodobne i nižšej cene tohto auta by istotne zopár našincov podľahlo.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Kolesa.ru

Komentáre k článku


Stream naživo