2020-10-11 19:13:00
Kia Stonic
Kia Stonic
Zdroj: Kia

Kia oživuje ponuku crossoveru Stonic. Toto je GT Line

Stonic je posledný z línie modelov, ktorý prichádza aj s výbavou GT Line.

Tak ako pri iných modeloch značky, aj tu je GT Line kombináciou najvyššej výbavy so športovými doplnkami. Zákazníci si budú môcť vybrať jednofarebné, či dvojfarebné prevedenia karosérie a mild-hybridné i nehybridné motorizácii.

Kii sa podarilo od roku 2017 predať v Európe 150-tisíc kusov tohto modelu odvodeného od malého hatchbacku Rio. To mu v roku 2019 prinieslo post štvrtého najpredávanejšieho auta v Európe.

Kia tvrdí, že dizajn auta je inšpirovaný modelmi ako Stinger, Ceed GT a ProCeed GT.

Nový je dizajn predného i zadného nárazníka. Vpredu nájdete zabudované LED hmlové svetlá, tri výraznejšie nasávacie otvory naprieč prednou časťou a ozdobnú „kovovú“ lištu na pere nárazníka. Auto má čierne kryty spätných zrkadiel, štandardne LED diódy, zadný nárazník s imitáciou dvojitých koncoviek výfukov a zadný difúzor. No a potom sú znaky GT Line naprieč celým autom. Zabúdať netreba na 15 farebných kombinácií karosérie a 17-palcové zliatinové disky.

Zdroj: Kia

Auto má nový informačno zábavný systém aj s podporou konektivity android auto a apple carplay.

Paleta motorizácií zahrňa aj nový 1,0 litrový turbomotor T-GDi aj so systémom MHEV.

Motor bude k dispozícii v dvoch výkonnostných stupňoch a to s výkonom 100 a 120 koní. Vybrať si budete môcť s inteligentnej manuálnej prevodovky iMT a za príplatok aj z dvojspojkového automatu 7DCT.

Výroba modelu Stonic GT Line sa spúšťa v októbri vo výrobnom závode Sohari spoločnosti Kia v Kórei. V Európe sa začne predávať počas posledného štvrťroka 2020. Všetky modely zákazníkom ponúknu záruku Kia na 7 rokov, resp. 150 000 kilometrov.

 

 

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo