2019-08-24 07:30:00
Opel Corsa-e Rally 2020
Opel Corsa-e Rally 2020
Zdroj: Opel

Opel Corsa-e sa stane prvým sériovým elektromobilom v rely

Opel predstavil svoj nový športový špeciál. Nahradí pretekársky Adam. Je to elektrická Corsa.

ADAC Opel Relly Cup bol vstupom do sveta rely najmä pre mladých pretekárov. Združoval pretekárov z 18-tich krajín. Tomu je ale koniec zhruba tak, ako je koniec sériovej výrobe modelu Adam. Opel má niečo nové, možno ešte zaujímavejšie. Nový pretekársky seriál, ktorý Opel začne organizovať od budúceho roka spolu s automobilovým klubom ADAC (tak ako doteraz) sa volá ADAC Opel e-cup. Jeho hlavnou a jedinou hviezdou bude rely špeciál Opel Corsa-e Rally. Opel ich plánuje celkovo 15 kusov, cena sa má pohybovať okolo 50-tisíc, čo nie je ďaleko od kúpnej ceny rely špeciálu stvoreného z modelu Adam.

ADAC Opel e-cup sa bude poriadať v rámci nemeckého rely šampionátu a ďalších podujatí a plánovaný je na sezónu 2020/2021.

Opel Corsa-e Rally je auto postavené na základoch novej generácie modelu Corsa postavenej na platforme zdieľanej so značkou Peugeot. Corsa-e Rally má tak ako sériová Corsa-e jeden motor na prednej náprave s maximálnym výkonom 100 kW (136 k) a maximálnym krútiacim momentom 260 Nm. Batérie s kapacitou 50 kWh bude mať aj pretekársky špeciál.

Tu ale výpočet podobností končí. Všetko ostatné bude v prípade Corsy-e orientované na pretekanie. Predpokladáme nielen zníženie hmotnosti, ochrannú klietku, či športové zavesenie, auto tiež bude mať samosvorný diferenciál Torsen medzi prednými kolesami.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Opel

Komentáre k článku


Stream naživo