2016-04-13 10:34:35
Tesla Model S 2016
Tesla Model S 2016 facelift + configurator
Zdroj: Tesla, carscoops

Tesla S dostala facelift. Drobné zmeny tváre a interiéru

Po humbuku okolo nového Modelu 3 dostáva urýchlene novú vizáž aj Tesla S.

Facelift nie je rozsiahly, avšak dostatočný na to, aby ešte stále sviežo pôsobiaci model priblížil k novým automobilom značky. Tesla S tak dostáva tvár v duchu Modelov X a 3. Okrem toho má vynovený interiér a nové technológie, či nové výbavy.

Najväčšia zmena sa týka prednej masky. Tesla sňala plastovú „mriežku chladiča“. Keďže to v pravom slova zmysle nebola ani mriežka a za ňou sa nenachádzal chladič, Tesla sa tak zreteľnejšie vymedzila od konvenčných automobilov so spaľovacím pohonom. Čierny nos s mriežkou v dolných partiách nahradila hladkým aerodynamickejším nosom lakovanom vo farbe karosérie, na ktorom sa veľké T vyníma v menšom čiernom lemovaní. Nové sú tiež adaptívne Full LED svetlá s natáčaním do zákrut.

Aj v interiéri očakávame odlišnosti v porovnaní so súčasným modelom, avšak na dostupných fotografiách je vidieť len málo. Nový by mal byť aj softvér a to minimálne po grafickej stránke.

Tesla pridáva nové doplnky vrátane dreveného obloženia, či HEPA filtra, ktorý by mal posádku ochrániť pred 99,97 % škodlivých častíc pochádzajúcich z výfukových plynov konvenčných automobilov – to asi nepotrebuje komentár. Nakoniec prečo nevyužiť súčasnú Dieselgate?

Nový filter je dostupný v balíku s LED svetlami a koženými sedadlami za príplatok 3000 dolárov.

Vynovená je aj palubná nabíjačka, ktorá dokáže akceptovať 48 ampérov namiesto 40, čím umožní rýchlejšie nabíjanie tam, kde je takýto prúd k dispozícii.

S-ko by malo podľa všetkého zdražieť o približne 1500 dolárov. Základ zostáva rovnaký S s batériami 70 kW/h dojazdom 386 km a zrýchlením z 0 na 100 km/h za 5,5 sekundy.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo