2015-08-12 11:55:55
Hyundai Vision G concept
Hyundai Vision G concept
Zdroj: Hyundai

FOTO: Hyundai predstavil koncept Vision G. Takto vyzerá luxus po kórejsky

Hyundai si prichystal na záver leta koncept, ktorý je hoden obdivu. Volá sa Vision G.

Hyundai v predvečer slávnej automobilovej udalosti Pebble Beach Concours d’Elegance predstavil vybraným novinárom koncept Vision G. Jeho oficiálna premiéra bude pochopiteľne na Pebble Beach, teda na akcii, ktorá má veľký význam najmä pre americký trh a prezentujú na nej luxusné a športové automobilky z celého sveta svoje unikátne výtvory (popri exkluzívnych veteránoch, ktoré sú stále hlavným bodom programu)

Vision G predznamenáva vzhľad luxusných automobilov značky Hyundai, ktoré budú v budúcnosti vystupovať pod novou značkou Genesis. Peter Schreyer, šéf Hyundai a šéf dizajnu značky o koncepte povedal, že dizajn auta je interpretáciou idei, že Hyundai vdýchne svoje DNA všetkým svojim modelom vrátane tých luxusných. Tvrdí, že Vision G je dôkazom toho, „že úspech možno dosiahnuť aj bez extrémneho pozlátka a využívania stereotypov v oblasti luxusných prvkov.“   

Tak bol navrhnutý ako dizajn exteriéru, tak i interiéru. Exteriér sa nesie na vlne elegancie bez zbytočného upozorňovania na fakt, že ide o luxusné auto. Rovnako tak interiér je skôr čistý, estetický bez preplnenia všetkými možnými výmyslami, ktoré majú evokovať luxus.

Podkapotou kupé Vision G sa skrýva 5,0 litrová V8-čka z radu Tau, ktorá vyprodukuje 420 koní pri 6000 ot/min a 519 Nm pri 5000 ot/min. Viac než športovými parametrami tak pôsobí hrubou silou, ktorá dozaista má čo povedať americkému publiku.

Očakávať tak v budúcnosti môžeme, že k prémiovému sedanu Genesis pribudne aj kupé a možno i ďalšie modely.

jh
ZDROJ: Hyundai

Komentáre k článku


Stream naživo