2019-03-28 15:20:00

Volkswagen spojí sily s Amazonom. Ide o oblaky nad závodmi

Nemecký koncern Volkswagen ohlásil partnerstvo s americkou spoločnosťou Amazon. Ide o oblakové služby.

Nemecká automobilka Volkswagen sa rozhodla spojiť sily s americkou spoločnosťou Amazon v oblasti cloudu (oblaku). Od partnerstva v oblasti cloudových služieb si sľubuje zvýšenie produktivity vo svojich výrobných závodoch.

Automobilka v stredu uviedla, že v spolupráci s Amazonom vznikne dátová platforma "Volkswagen Industrial Cloud," ktorá umožní integráciu údajov zo 122 závodov automobilky. Firma tak bude môcť urýchliť výrobné procesy a znížiť náklady. Do roku 2025 chce spoločnosť produktivitu vo svojich výrobných závodoch s výnimkou Číny zvýšiť približne o 30 %.

Volkswagen dodal, že cloudová platforma by mala byť otvorená aj pre ďalších výrobcov. V tejto súvislosti VW a Amazon informovali, že s niektorými firmami už začali rokovať.

Dátový Cloud (pomyselné dátové úložisko v oblakoch – v skutočnosti uzatvorené a chránené úložisko na vzdialených serveroch, do ktorého je ľahký prístup z celého sveta) pritom nemá spájať len závody samotnej spoločnosti, ide o spojenie všetkých závodov v rámci dodávateľskej siete. Celkovo sa tak do zdieľania dát medzi výrobnými závodmi, dodávateľmi, systémami a strojmi má zapojiť cez 30 000 lokalít a celkovo 1500 dodávateľov po celom svete.

Cloud by mal Volkswagenu pomôcť detekovať problematické miesta pri dodávkach, spomalenia, či prerušenia procesov a to skôr než doteraz. Ďalším benefitom má byť optimalizácia práce strojov, systémov a príslušenstva.

Vklad Amazonu je okrem iného tiež analytika súvisiaca s učením strojov a know-how v oblasti produkcie (ale tiež logistiky), ktoré sa teraz môže rozšíriť aj do oblasti automobilového priemyslu.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, fortune

Komentáre k článku


Stream naživo