2015-07-16 11:35:00
BMW 535d xDrive Luxury
BMW 535d xDrive Luxury line
Zdroj: Ján Hargaš

BMW chce údajne presunúť časť výroby BMW 5 do Magny Steyr v Rakúsku

Bavorský výrobca prémiových vozidiel sa mal dohodnúť s Magnou na presunutí časti výroby radu 5.

Správa, ktorú priniesol nemecký server Automobil Produkten ozrejmuje, že BMW mieni časť z výroby budúcej generácie modelu BMW 5 presunúť do závodu Magna Steyr.

Celkovo by malo ísť o 50 000 až 70 000 áut ročne. Dôvodom na presun má byť skutočnosť, že koncom tohto roku by dcérska spoločnosť BMW – značka Mini mala ukončiť výrobu modelov Countryman a Paceman v Magne v rakúskom Grazi.  

Magna pred približne rokom uviedla, že získala kontrakt na výrobu nešpecifikovaných modelov značky BMW. Prečo by však BMW neposunulo do Magny výrobu iného, menšieho modelu je otázne. Ak by však značka nebola s výrobou v Magne spokojná, ťažko by jej zverila do rúk výrobu tak dôležitého modelu.

Magna Steyr sa zaoberá výrobou modelov iných značiek už mnoho rokov. Vyrába Mercedesy G, spomínané autá značky Mini a tiež Peugeot RCZ. Okrem toho produkuje komponenty pre automobilový priemysel vrátane motorov (Qoros), či pohonu 4x4 (Kia).

Minulý týždeň Magna oznámila, že bude vyrábať nešpecifikovaný model/modely koncernu Jaguar Land Rover.

BMW radu 5 je druhým najpredávanejším modelom bavorskej značky po BMW 3. Minulý rok značka predala viac než 370-tisíc „päťkových Bavorov“.

Ján Hargaš

Komentáre k článku


Stream naživo